Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Babasını Kaybettiği Kazada Açılan Davada 100 Bin Lira Ödeyecek

Bursa’da Köy Hizmetleri’ne ait kamyonuyla başka bir kamyona çarparak hayatını kaybeden sürücü, yıllar sonra kusurlu bulundu. Mahkeme, her iki tarafın kaza masraflarını ölen sürücünün varislerinin ödemesine karar verdi. Mahkemenin miras...

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2016 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2016 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da Köy Hizmetleri’ne ait kamyonuyla başka bir kamyona çarparak hayatını kaybeden sürücü, yıllar sonra kusurlu bulundu. Mahkeme, her iki tarafın kaza masraflarını ölen sürücünün varislerinin ödemesine karar verdi. Mahkemenin miras yoluyla kalan borcu ödeme için 7 iş günü süre tanıdığı ölen sürücünün kaporta işçisi oğlu Emrah Okulmuş, "Biz kazanın bedelini babamı kaybetmekle zaten ödedik. Daha ne bedeli ödeyelim, sigorta şirketleri ne iş yapıyor” diyerek isyan etti.
29 Mayıs 2009 yılında meydana gelen kazada, Bursa-Yalova yolu Paşakent yokuşundan inmekte olan İsmail Okulmuş (49) idaresindeki Köy Hizmetleri’ne ait 77 AV 195 plakalı mucur yüklü kamyon, freninin patlaması sonucu Yalova’dan Bursa’ya giden Sadettin Gündüz (51) idaresindeki 34 UA 9844 plakalı kamyona çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonlar karşı şeride geçti. İsmail Okulmuş olay yerinde hayatını kaybederken, diğer kamyonun şoförü Saadettin Gündüz ağır yaralandı. Kazanın ardından olay yerinde inceleme yapan trafik polisi, fireni patlayan kamyonun sürücüsü İsmail Okulmuş’u yüzde yüz kusurlu bulup rapor hazırladı. Hazırlanan rapor doğrultusunda harekete geçen karşı tarafın sigorta şirketi, hasarını Köy Hizmetleri’nden tahsil etti.
CUMHURBAŞKANI’NDAN YARDIM İSTEDİ
Köy Hizmetleri tarafından ölen sürücü İsmail Okulmuş’ un varislerine her iki kamyonun da kaza masraflarını karşılamaları için dava açıldı. 7 sene sonra sonuçlanan davada mahkeme heyeti, masrafları tahsil yoluna gitti. Avukat masraflarıyla birlikte 100 bin lirayı bulan masrafları 7 gün içerisinde ödemediği taktirde evine ve iş yerine haciz geleceğini belirten 25 yaşındaki Emrah Okulmuş, Cumhurbaşkanından yardım istedi. Genç kaporta işçisi, “Köy Hizmetleri ilk başta bize iş kazası davası açmazsanız size her konuda yardımcı oluruz dedi. Ama seneler sonra sözünde durmayıp her iki kamyonun masrafını bize ödetmek için dava açtı. Biz babamızı kaybettik, babam öldüğünde ben 18 yaşındaydım. Senelerce gurbette çalıştım. Babamızın yokluğuna zaten zor alıştık. Biz kazanın bedelini zaten babamızı kaybederek fazlasıyla ödedik. Şimdi bizden hiç hak etmediğimiz 100 bin lira daha ödememizi istiyorlar. Bu parayı 7 iş günü içerisinde ödemezsem hem iş yerime hem de evime icra gelecek. Sayın Cumhurbaşkanımdan yardım istiyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.