Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Azimli Anne Çocuklarının İlham Perisi Oldu

Siirt’te 7 çocuklu 52 yaşındaki Gazal Ünal, önce okuma yazma öğrendi, daha sonra 6 kurstan başarı belgesi aldı. Ünal, şimdi de bilgisayar öğrenerek, çocuklarına ilham kaynağı oldu.Siirt Ulus Mahallesi’nde ikamet eden 7 çocuklu 52 yaşındaki...

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2016 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2016 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Siirt’te 7 çocuklu 52 yaşındaki Gazal Ünal, önce okuma yazma öğrendi, daha sonra 6 kurstan başarı belgesi aldı. Ünal, şimdi de bilgisayar öğrenerek, çocuklarına ilham kaynağı oldu.
Siirt Ulus Mahallesi’nde ikamet eden 7 çocuklu 52 yaşındaki Gazal Ünal, çocuklarına iyi bir anne olabilmek için 17 yıl önce dikiş-nakış öğrenmek amacıyla Aile Destek Merkezi’ne başvurdu. Okuma yazması olmadığı için ret cevabı alan Ünal, büyük bir azim göstererek, o zaman 7 yaşında olan çocuğuyla birlikte okuma yazma öğrenmeye başladı. Okuma yazmayı öğrendikten sonra yıllar içinde sırasıyla dikiş nakış, trikotaj, boyama, dokuma ve resim işleme gibi el sanatları kurslarında da başarı belgesi alan Ünal, çocuklarının ilham perisi oldu.
17 yılda yılmayan Ünal, şimdi de çağın en önemli teknolojisi olan bilgisayar kursuna yazılarak, bu kursu da bitirip çocuklarına örnek bir anne olmayı amaçlıyor. Aile Destek Merkezi Müdiresi Nurten Temiz, Ünal’ın çok azimli ve yetenekli olduğunu söyledi. Temiz, "Ünal, 17 yıldır bizim aile destek merkezimize kesintisiz geliyor. İlk beceri kursuna katılmak istedi. Ama maalesef beceri kursuna gelmesi için okuma yazması olması gerekiyordu. Okuma yazması olmadığı için ilk etapta okuma yazma kursuna aldık. Okuma yazma kursunda çok da iyi bir öğrencimiz oldu. Çok başarılı bir öğrencimiz oldu. Belgeyi aldıktan sonra arkasından el sanatları, dikiş nakış, boyama kursu, trikotaj kursu ve aralıklarla bilgisayar gibi beceri kurslarına devam etmeye başladı. Ablamız mahalle tarafından çok sevilen ama çileli bir ablamız. Biz 17 yıldır beraber güldük, beraber ağladık. Hikayesinin en önemlisi de çocuklarını yoklukla büyütmesidir. Çok çileler çekti. 7 çocuk annesi ablamızın iki çocuğu evli, Pazar günü kutlayacağımız anneler günü nedeniyle çocuğuna kız istemeye gideceğiz" dedi.
6 kurs bitiren Ünal’ın en büyük hedefinin şimdi de bilgisayarı öğrenmek olduğunu belirten Temiz, "Ablamızın azimli ve fedakar olduğundan şeyi çok çabuk kavradı. Şimdi de bilgisayar öğreniyor. Bilgisayar öğrenmesinin sebebi de çocuklarını yakından takip edip neler yaptığını öğrenmek istemesidir. Çocuklarının hem ev ödevlerini yapmak hem de zararlı sitelere girmelerini engellemek için bilgisayar kursunu başvurdu. Bir diğer özelliği de kızları ile buraya gelmesidir. Kızları ana sınıfta yetişti, burada büyüdü ve beraber kursa girerek okuma yazmayı öğrendi" diye konuştu.
"ÇOCUKLARIMI KURSLARDA BÜYÜTTÜM"
Başarıyla tamamladığı 6 kurstan belge aldığını belirten Gazal Ünal ise çocuklarına örnek olmayı amaçladığını anlattı. Ünal, "7 çocuk annesiyim 34 yıldır evliyim, kurslara geliyorum. Okuma yazmaya öğrendim. Burada dikiş nakış olmak üzere tüm kursları öğrendim. Çocuklarıma örnek olmak için ve onlar da benden ders alsın istiyorum. Ayrıca bir derdim sıkıntım olduğunda ’unutayım’ diye kendimi meslek kurslarına verdim. Haclarımız bize destek oluyor. Dikiş nakış el sanatları her şeyi öğreniyorum. 17 sene çocuklarımla birlikte gelip gidiyorum, onları burada büyüttüm. Kursa gelince sıkıntılarımı unutuyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.