Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Azeri Sanatçıdan Almanya’nın Sözde ‘Soykırım’ Kararına Tepki

Azerbaycan’ın ünlü pop sanatçısı Afaq Aslan önceki gün Almanya’da kabul edilen sözde ‘Soykırım’ tasarısına tepki gösterdi. Ünlü sanatçı Aslan, “Almanya parlamentosunun vermiş olduğu bu karar kabul edilemez” dedi.Almanya Parlamentosu’nun...

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2016 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2016 09:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Azerbaycan’ın ünlü pop sanatçısı Afaq Aslan önceki gün Almanya’da kabul edilen sözde ‘Soykırım’ tasarısına tepki gösterdi. Ünlü sanatçı Aslan, “Almanya parlamentosunun vermiş olduğu bu karar kabul edilemez” dedi.
Almanya Parlamentosu’nun 1915 olayları ile ilgili önceki gün aldığı sözde ‘Soykırım’ kararına tepki gösteren Azeri sanatçı Afaq Aslan, İHA muhabirine açıklama yaptı. Ünlü sanatçı böyle bir şeyin kabul edilemez olduğuna vurgu yaparak, “Azerbaycanlı bir sanatçı olarak ilk duyduğumda çok şaşırdım, inanamadım. Biz Azeriler olarak her zaman Türklere destek olmuşuz. Her zamanda destek olmaya hazırız. Almanya parlamentosunun böyle bir karar vermesini kınıyorum.  Tüm dünyayı ermeni soykırımının Almanya parlamentosunda kabul edilmesine tepki vermeye davet ediyorum. Böyle bir şeyin olmasına bile halen inanamıyorum” dedi.
Alman Federal Meclisinin böyle bir karar almasının Azerbaycan’da nasıl karşılandığı sorusuna ise Aslan,  Azerbaycan halkının da bu durumu çok tepki gösterdiğini belirtti. Almanya parlamentosunun vermiş olduğu bu kararın kabul edilemez olduğunu aktaran Aslan,”“Almanya parlamentosunda ermeni soykırımının kabul edilmesi, Türklerin Ermeniler üzerinde baskısı olmuş, ezmişler. Aslında böyle bir şey olmamış. Bunu bizde biliyoruz, Türklerde biliyor. Biz Azeriler, Türkler ile kardeş bir milletiz. Bir millet, iki devletiz. Her zaman birbirimize destek olduk ve her zaman da destek olacağız” diye konuştu.
İstanbul’u çok sevdiğini ifade eden Aslan, “İstanbul benim ikinci memleketim. Azerbaycan’ı sevdiğim kadar İstanbul’u da çok seviyorum. Buraya yerleşmeyi düşünüyorum. Kısmet olursa yakın zamanda İstanbul’a taşınmak istiyorum” dedi.
Türkiye’de de konser vereceğini aktaran Aslan, “Türkiye’de vereceğim konserler hakkında açıklama yapmak istemiyorum. Onlar sürpriz olsun” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.