Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Atv Kazasında Ölen Çocuk Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kocaeli’de içinde bulunduğu ATV’nin uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 15 yaşındaki Emir Hafız Sarı, İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı. Kazadan yaralı kurtulan arkadaşı Abdullah Şamil cenazeye koltuk değneğiyle katılırken,...

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2016 18:57
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2016 18:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli’de içinde bulunduğu ATV’nin uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 15 yaşındaki Emir Hafız Sarı, İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı. Kazadan yaralı kurtulan arkadaşı Abdullah Şamil cenazeye koltuk değneğiyle katılırken, törende Sarı’nın arkadaşlarının gözyaşları sel oldu.
Kocaeli’de arkadaşı Abdullah Şamir (17) ile beraber gezintiye çıkan 15 yaşındaki Emir Hafız Sarı, içinde bulundukları ATV’nin uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybetti. Arkadaşı Şamir’in yaralı olarak kurtulduğu Sarı için bugün İstanbul Emirgan Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, Sarı’nın babası Faruk, annesi Feriha, amcası Fahri, ağabeyleri, çok sayıda okul ve mahalle arkadaşı ile yakınları katıldı. Hınca hınç dolan cami avlusundaki cenazede Sarı’nın okul arkadaşlarının gözyaşları sel oldu. Ailenin güçlükte ayakta durduğu törende ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılınmasının ardından helallik alınarak dualar edildi. Ardından Sarı’nın cenazesi, gözyaşları içinde cenaze aracına koyularak defnedilmek üzere Yeniköy Mezarlığı’na götürüldü.
ATV kazasında yaralanan Abdullah Şamir de, arkadaşını son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Kazadan yaralı olarak kurtulan Şamir, koltuk değneğiyle cenaze namazına katıldı. Güçlükle ayakta durduğu gözlenen Şamir’e arkadaşları destek oldu.
“ÇOK ZOR BİR DURUM”
Olayın çok acı olduğunu ifade eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Buna söylenecek bir şey yok ama en büyük sıkıntı anne ve babaya Allah sabır versin. En önemlisi odur. Bu acı yüreklerinden çıkmaz. Bugün Anneler Günü, şimdi sabahtan bu yana o kadar programları katıldım ki şehit annemize ne diyeceksin? Ona Anneler Günün kutlu olsun nasıl diyeceksin? Aynı şekilde bugün yavrusu ölen anneye nasıl diyeceksin? Ancak yaşam böyle bir şey, ben gani gani rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Sizlere de teşekkür ederim, bu olayı duyuracaksınız ki çocuklar bundan ders çıkarsın. Maalesef sistemin getirdiği sıkıntılar var. Bu araçlar iyi eğitim almadan, kullanımı kolay diye çocuklar üzerine çıkıyorlar. Ancak o kadar riskli tarafları var ki, işte o risklerden biriyle çocuklar şimdi kullanmışlar. Ailenin başı sağ olsun, yaralı kardeşimize de Allah şifa versin. Çok zor bir durum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.