Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Apronda çalışan işçilerin sıcak havayla imtihanı

İSTANBUL (İHA) – İstanbul Atatürk Havalimanı apronunda çalışan işçiler, sıcak havadan bunalınca çareyi uçakların altında serinlemekte buldu. Bazı çalışanlar ise beraberinde getirdikleri damacana su ile susuzluklarını giderdi.Hava sıcaklıklarının...

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İSTANBUL (İHA) – İstanbul Atatürk Havalimanı apronunda çalışan işçiler, sıcak havadan bunalınca çareyi uçakların altında serinlemekte buldu. Bazı çalışanlar ise beraberinde getirdikleri damacana su ile susuzluklarını giderdi.
Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle özellikle öğle saatlerinde vatandaşlar zor anlar yaşıyor. Meslekleri gereği güneşin altında çalışanlar ise bu durumdan çok daha fazla etkileniyor.
Açık alanlar sıcaklığın etkisini arttırıyor
Havalimanlarının apron bölümünde çalışanlar da sıcaktan en çok etkilenen meslek gurubu içerisinde yer alıyor. İstanbul’u etkisi altına alan sıcak hava dalgasının en çok hissedildiği yerlerden biri de Atatürk Havalimanı apronu oldu. Havalimanı apronunda yerlerin beton olması ve geniş açık alanlardan dolayı gölge bulunmaması nedeniyle sıcaklığın şehrin birçok yerinden daha fazla hissedilmesine neden oluyor.
Uçağın altında dinlenip, damacana su ile serinliyorlar
Apronda çalışan işçiler sıcakların etkisinden korunmak için kendilerince buldukları yolları deniyor. Sıcaktan bunalan işçilerden bazıları park halindeki uçakların altında kimileri ise yolcuların uçaklara naklinde kullanılan köprülerin gölgesinde serinliyor. Apronda görevli bazı çalışanlar ise yanlarında getirdikleri damacana ile susuzluklarını gideriyor.
"Aprondaki sıcaklık 50 dereceye kadar çıkıyor"
Atatürk Havalimanı’ndaki apronda çalışan yüzlerce işçiden biri olan yolcu köprüsü bakım onarım sorumlusu İlhan Çelik de özellikle sıcak yaz aylarında apronda görev yapmanın zorluklarını anlatarak, "Normal şartlarda 30-35 derecelik bir hava sıcaklığını biz burada 50-55 dereceler civarında hissediyoruz. Bunun sebebi de uçak motorlarından çıkan sıcaklığın oluşturduğu etki ve zeminin beton olmasından dolayı sıcaklığı bize yansıtması. Bu da termometreyle betona sıcaklığı okutturduğunuz zaman 50-55 derece civarında bir sıcaklık görüyorsunuz. Buna önlemi çoğu zaman bulamıyoruz. Bizim asli görevimiz bu cihazları 24 saat hizmette tutabilmek olduğu için arıza veya bakımları bitirene kadar buradan ayrılamıyoruz. Ama çok fazla sıcaklık hissettiğimiz zaman soğuk su, kola gibi kendi ve şirketimizin bize sağladığı imkanlar doğrultusunda serinlemeye çalışıyoruz. Ya da 5-10 dakika klimalı araçlara oturup serinledikten sonra işimize devam ediyoruz" dedi.
Yer yüzeyindeki buharlaşma dikkat çekti
Öte yandan uçakların iniş ve kalkış yaptığı apronda sıcaktan dolayı ışığın kırılması ve nem oluşması nedeniyle de ilginç görüntüler oluştu. Aşırı sıcaklardan dolayı yer yüzeyinde buharlaşmaların olduğu görüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.