Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Annesinin terk ettiği 5 yaşındaki engelli Mirhan’a babaannesi bakıyor

Muş’un Malazgirt ilçesinde annesi evi terk eden, babası ise çalışmak için şehir dışına giden 5 yaşındaki engelli Mirhan Üncü’ye babaannesi bakıyor.Doğuştan felç olduğu için yürüyemeyen 5 yaşındaki Mirhan Üncü, kafasının içinden...

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2016 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2016 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muş’un Malazgirt ilçesinde annesi evi terk eden, babası ise çalışmak için şehir dışına giden 5 yaşındaki engelli Mirhan Üncü’ye babaannesi bakıyor.
Doğuştan felç olduğu için yürüyemeyen 5 yaşındaki Mirhan Üncü, kafasının içinden midesine kadar uzanan bir hortumla yaşıyor. Belinde kemiklerin bir kısmı olmadığı için büyük bir boşluk olan Mirhan, en çok muhtaç olduğu annesi tarafından da terk edildi. Yaklaşık bir yıldır iki torununa baktığını ifade eden babaanne Hülya Üncü, “Benim torunum doğduğu günden beri yürüyemiyor. Benim oğlum üç yıl önce eşi ile birlikte iki torunumla İstanbul’a yerleşti. Oğlum İstanbul’da fırında çalışırken bir gün eve geldiğinde bakıyor ki eşi iki çocuğunu evde kilitleyip çıkmış gitmiş. Gelinim her gün beni arardı ve ‘Ben artık bu çocuklara bakamıyorum’ derdi. Oğlum ve iki torunum yaklaşık üç ay boyunca İstanbul’da yaşadılar. Oğlum beni aradı ve ‘Anne ben bu çocuklara daha fazla bakamıyorum, onları yetiştirme yurduna vermek zorundayım’ dedi. Ben de torunlarımı bana getir dedim. Torunlarıma ben bakıyorum, fakat anne kendi öz evladını terk ettiği halde torunumun özürlü bakıcı parasını alıyor. Oğlum çalışmak için tekrar gurbete gitti. Elimde yok, avucumda yok. Komşuların verdikleri ile geçinmeye çalışıyorum. Oğlum bir gün çalışsa 3 gün boş kalıyor. Oğlumda da para yok. Benim eşimde zaten çok yaşlı, çalışamıyor. Benim tek isteğim, torunum engelli yürüyemiyor, ona tekerlekli sandalye istiyorum. Ben hastayım, taşıyamıyorum. En azından tekerlekli sandalyesi olsa ben de, torunum da çok mutlu olacağız” dedi.
5 yaşındaki minik Mirhan’a sevindirici haber ise Malazgirt Devlet Hastanesi Müdürü Hüseyin Haydaroğulları’ndan geldi. Hastane Müdürü Haydaroğulları, “Hastamızın durumunu çok iyi bildiğimiz için doktoruna rapora tekerlekli sandalye yazmasını talep ettim. Doktorumuz da bu taleplerimizi olumlu karşıladı ve raporuna tekerlekli sandalye yazdırdık. İnşallah bu tekerlekli sandalye ile minik evladımız mutlu olur” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.