Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber)“anne” Diyemeyen Engelli Çocukların Hediyeleri Annelerini Ağlattı

Kocaeli’de engelli öğrencilerin kendi elleriyle hazırladıkları hediyelerle yaptıkları Anneler Günü kutlaması, hediyelerini alan anneleri gözyaşlarına boğdu.Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde bulunan Özel Atlantis Eğitim ve Rehabilitasyon...

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2016 09:17
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2016 09:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli’de engelli öğrencilerin kendi elleriyle hazırladıkları hediyelerle yaptıkları Anneler Günü kutlaması, hediyelerini alan anneleri gözyaşlarına boğdu.
Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde bulunan Özel Atlantis Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim alan engelli öğrenciler, kendi elleriyle yaptıkları Anneler Günü hediyeleri ile annelerine sürpriz yaptı. “Veli toplantısı yapılacak” duyurusuyla merkeze çağrılan ve engelli çocuklarının yaptığı sürprizle hediyelerini alan anneler ise gözyaşlarını tutamadılar. Aralarında halen “Anne” diyemeyen öğrencilerin hazırladığı hediyeleri alan anneler ise uzun süre çocuklarına sarılarak ağladılar.
BİR HAFTA ÖNCESİNDEN HAZIRLIKLARA BAŞLADILAR
Anneler gününe bir hafta kala eğitmenlerinin yardımıyla hediye hazırlığına başlayan engelli öğrenciler, zaman zaman zorluk çekseler de hediyelerini tamamladılar. Tamamen kendi el emekleriyle hazırladıkları kokulu sabunlar ve mıknatıslı çerçeveleri süsleyen engelli öğrenciler, daha sonra anneler gününü beklemeye başladılar.
VELİ TOPLANTISI BAHANESİYE GELEN SÜRPRİZ
Anneler gününde “Veli toplantısı” duyurusuyla engelli anneleri Özel Atlantis Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne davet edildi. Anneler Günü’nde rehabilitasyon merkezine gelerek eğitmenlerle toplantıya başlayan anneler, çocukları hakkında bilgi alırken beklemedikleri bir sürprizle karşılaştılar. Bir anda toplantı odasının kapısını açarak ellerindeki el emeği hediyeleriyle annelerine giden engelli öğrenciler, annelerini sarılarak hediyelerini verdiler. Çocuklarından beklemedikleri bir hediye aldıklarını söyleyen veliler ise uzun süre çocuklarına sarılarak ağladılar.
“ÖMÜR BOYU SAKLAYACAĞIM BİR HEDİYE”
Hiç beklemedikleri bir sürprizle karşılaştığını söyleyen engelli annesi Yonca Biricik, “Çok duygulandım, çok hoşuma gitti. Hayatımda aldığım en güzel hediye oldu benim için. Ömür boyu saklayacağım bunu. Hayatımda oğlumdan ilk defa hediye alıyorum. Çok şık bir hediye. İnanın eser diyebilirim” dedi.
“KENDİ HEDİYESİNİ VERMESİ PAHA BİÇİLEMEZ”
Özel bir çocuktan hediye aldığı için çok duygulandığını söyleyen bir başka engelli annesi Nimet Erkoç ise, “Özel bir çocuktan, anneler gününe özel bir şey yapıp alınması, Anneler Günü’nü onunla kutlamak ayrı bir gurur anı. Çok mutlu oldum. Özel bir çocuk, yapabilecekleri belli. Yapamayacakları çok daha belli. Ama kendini geliştirip, bir şeyler yapıp da kendi el emeği ile yapıp kendi getirip vermesi dünyada paha biçilemez bir şey. Daha önceden de hediye aldım ama aldığım en büyük hediye bu gündü, oğlumdan olan hediye. Normal çocuklar da el emeği hediyeler hazırlayıp veriyor ama özel çocukların hazırladığı hediyeler daha farklı. Özel annelerin anlayabileceği bir şey” diye konuştu.
“HER GÜN İLK KEZ ‘AGU’ DEMİŞ GİBİ MUTLU OLUYORUZ”
Çocuğunun bir kelime dahi söyleyemeden geldiği merkezde hızlı bir şekilde ilerleme gösterdiğini söyleyen Erkoç, “Zaman geçtikçe oturup kalkmayı, öğrenmeye başladıkça birçok şey yoluna girdi. Kelime kurmaya başladı. Her dediği hecede ya da olumlu davranışında çok mutlu oluyoruz. Her gün il defa bir şey söylüyormuş, ya da bebek ilk defa yürüdüğünde ya da bir ‘agu’ yaptığı zaman duygular nasıl oluyorsa, her çıkarttığı kelimede ya da olumlu davranışta biz o duyguyu tekrar tekrar yaşıyoruz” şeklinde konuştu.
“EN ANLAMLI HEDİYE”
Aldıkları hediye ile ne kadar mutlu olduklarını ancak özel çocuk sahibi annelerin anlayabileceğini söyleyen Asiye Okutansoy da, “Allah’ım engeline rağmen bir evlat bahşetti, dolayısıyla benim için en anlamlı hediye bu oldu. Buzdolabımıza asacağız, resmimizi de içerisine yapıştırıp” ifadelerini kullandı.
“ANNELERİN GÖZLERİNDEKİ IŞIĞI GÖRMEK MUTLU ETTİ”
Hazırlanan sürprizle hem anneleri hem de engelli çocukları mutlu etmek istediklerini belirten Çocuk Gelişim ve Eğitim Uzmanı Arzu Güçlü, şöyle konuştu:
“Bugün çocuklarımız için annelerini hazırlık yaptık. Aslında bir hafta önce başladık. Sınıflarda kalıplara bir şeyler döktüler, yapıştırdılar, küçük de olsa hepsi ucundan birazcık dokundu. Bugün de onları verdik annelerine. Çocuklarımız özel gereksinimli olduğu için ‘Anne’ bile diyemiyor bazıları aslına bakarsanız. Ama bugün aralarında çok güzel bir etkileşim oldu. Hediyelerini götürdüler annelerini verdiler, annelerin gözlerindeki ışığı görmek hepimizi çok mutlu etti. Aslında amacımız zaten buydu. Atlantis olarak bütün annelerimizin, öncelikle özel gereksinimli çocuk annelerimizin, sonra bütün annelerin Anneler Günü’nü kutluyoruz.”
Düzenlenen sürpriz kutlamanın ardından aldıkları hediyelerle toplu hatıra fotoğrafı çekilen anneler, daha sonra çocuklarını alarak evlerine döndüler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.