Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Anaokulu Öğrencileri Hayvan Figürlü Pelüş Oyuncakları Tedavi Etti

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Hayvanat Bahçesi’nde, Dünya Sağlık Haftası kapsamında, anaokulu öğrencilerine hayvanların pelüş oyuncakları tedavi ettirildi.Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve...

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2016 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Hayvanat Bahçesi’nde, Dünya Sağlık Haftası kapsamında, anaokulu öğrencilerine hayvanların pelüş oyuncakları tedavi ettirildi.
Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkında 7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası kapsamında, anaokulu öğrencilerine sağlıklı yaşamın sadece insanlar için değil hayvanlar içinde geçerli olduğunu anlatmak amacıyla bir etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlik kapsamında çocuklara, hastalıkların en çok hayvanlardan insanlara bulaştığı anlatılırken, hastalık taşıyan ya da yaralanan hayvanların da insanlar gibi tedavi edilebileceği anlatıldı. Hayvanat Bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte küçük yaşta çocuklara gerçek hayvanlar yerine, hayvanların pelüş oyuncaklarını tedavi edilmesi çocuklara uygulamalı olarak gösterildi. Pelüş filin dişi ve sırtı, geyiğin kırılmış ayağı, aslanın kırık bacağını ufak çocuklar tedavi etti. Pelüş oyuncakların tedavini yapan küçük çocuklar yapmış oldukları tedavileri tek tek anlattılar ve hayvanlara nasıl tedavi uygulandığını öğrendiler.
“YARALANAN HAYVANLARI TEDAVİ ETTİK”
Sağlık Haftası etkinlikleri kapsamında Hayvanat Bahçesine gelerek hayvanların nasıl tedavi edileceğini uygulamalı olarak öğrencilere gösterildiğini söyleyen Öğretmen Çiğdem Boğaz, “Bu hafta Dünya Sağlık Haftası olduğu için, Darıca Hayvanat Bahçesine geldik. Çocuklarımıza sadece insanların tedavi edilmeyeceğini, yaralanan hayvanlarında tedavi edilebileceğini gösterdik. Hayvanlardan insanlara bulaşabilecek hastalıklar hakkında konuştuk. Onlarla nasıl baş edebileceğimizi konuştuk. Hayvanları çok sevdiğimiz gösterdik. Yaralanan hayvanları tedavi ettik. Bölge bölge inceledik” dedi.
“HAYVANLARDAN İNSANLARA BULAŞACAK HASTALIKLAR HAKKINDA BİLGİLER VERDİK”
Yapılan etkinlik hakkında bilgi veren Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, “7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftasında küçük anaokulu öğrencilerine öncelikle hayvanlardan insanlara bulaşacak hastalıklar hakkında bilgiler verdik. Sokakta birçok hayvanla iç içe oluyor öğrenciler ve çocuklar. Onlarında hastalanabileceğini, onlarında tedavi edilebileceği konusunda cümleler kullandık” şeklinde konuştu.
“SAĞLIK SADECE İNSANLAR İÇİN DEĞİL, HAYVANLAR İÇİN DE SÖZ KONUSU”
Sağlık Haftasında bir farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Aydın, “Böylece bir hayvana nasıl tedavi edileceğini ya da hastalanmış ya da yaralı bir hayvan gördüğünde nereyi arayacağını nasıl ulaşım sağlayacağını öğrendi öğrenciler. Sembolik olarak da evden getirdikleri hayvan figürlü pelüş oyuncaklarını tedavi ettiler. Günün anlam ve önemine uygun bir farkındalık oluşturmak istedik. Sadece sağlık insanlar için değil, hayvanlar için de söz konusu. Öğrencilerimiz bunun farkına vardı, bizde mutlu olduk” ifadelerini kullandı.
Hayvan figürlü pelüş oyuncakları tedavi eden ve yaralı bir hayvan gördüklerinde neler yapmaları gerektiğini öğrenen küçük öğrenciler, kendilerine verilen eğitimin ardından hayvanat bahçesini gezdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.