Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) AFAD Personeline Zorlu Eğitim

Eskişehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün ev sahipliği yaptığı, 43 ilden 51 kursiyer ve 7 ilden 11 eğitmenin katıldığı ikinci grup ‘Doğada Arama Kurtarma Seviye 2 Yaz Eğitimi’ eğitimleri tamamlandı.Afet ve Acil Durum Yönetimi...

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel Haber) AFAD Personeline Zorlu Eğitim
Eskişehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün ev sahipliği yaptığı, 43 ilden 51 kursiyer ve 7 ilden 11 eğitmenin katıldığı ikinci grup ‘Doğada Arama Kurtarma Seviye 2 Yaz Eğitimi’ eğitimleri tamamlandı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay’ın talimatı ile Planlama ve Zarar Azaltma Başkanlığı’na bağlı Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezi (AFADEM), Doğada Arama Kurtarma Eğitim Bürosunun koordinasyonunda yapılan eğitimler 8 gün sürdü. Büyük bir disiplin ile süren eğitimlerde arama-kurtarma, pusula, kaya tırmanışı ve yaralıya müdahale eğitimleri, Eskişehir’in yanı sıra diğer illerden de gelen eğitmenlerin gözetiminde verildi. AFADEM Eğitmeni Ahmet Daştemir, asıl amacın tüm AFAD personelinin aynı derece bilgiye ve eğitime ulaşarak ortak hareket edebilmek yeteneğinin artırılmasının hedeflendiğini söyledi. Daşdemir, kursiyerlerin 8 zorlu eğitim parkurundan geçtiğini ve bu parkurların her birinde ayrı teknikler öğretildiğini belirtti. Eskişehir ve Samsun AFAD Müdürlükleri’nin lojistik ve teknik destek konusunda katkısının gözardı edilemeyeceğini vurgulayan Daştemir, Seyitgazi Belediyesi’ne de kamp alanındaki çeşitli ihtiyaçları karşıladığı için teşekkür etti.
Her sabah erken saatlerde kalkarak önce sporlarını yapan kursiyerler 1’inci derece sit alanı geçen Karakayalar’da hiçbir kaya parçaasını dahi bozmadan eğitimlerini tamamladı. Çevre temizliği konusunda da hassas olan AFAD personeli, pratik eğitimlerinin ardından tekrar kamp alanına gelerek durum değerlendirmesi ve yoklama yaparak, seramonilerini gerçekleştirerek dinlenmeye geçti.
AFAD yetkilileri, önümüzdeki aylarda bazı sivil toplum kuruluşları ve derneklere de eğitim verileceğini bildirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.