Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Adanalı Şalgamcıdan Acılı Ayran

Adana’da, 18 yıldır şalgam satan Gazi Ünverdi, kent halkının acıya olan düşkünlüğünü fırsat bilip ‘acılı ayran’ satmaya başladı. Son bir aydır turşu suyundan elde ettiği acı sosu ayranla karıştıran Ünverdi, günde ortalama...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 10:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel Haber) Adanalı Şalgamcıdan Acılı Ayran
Adana’da, 18 yıldır şalgam satan Gazi Ünverdi, kent halkının acıya olan düşkünlüğünü fırsat bilip ‘acılı ayran’ satmaya başladı. Son bir aydır turşu suyundan elde ettiği acı sosu ayranla karıştıran Ünverdi, günde ortalama 150 bardak satış yapıyor.
Kurtuluş mahallesinde pikabının arkasına koyduğu tablada 18 yıldır şalgam, ayran, simit, meyve suyu satarak geçimini sağlayan Gazi Ünverdi, havaların ısınmasıyla birlikte yeni bir ürün piyasaya sürdü. Adana halkının acıya olan düşkünlüğünü fırsat bilen Ünverdi, sıcak günlerde insanın içini serinleten ayrana, turşu suyundan elde edilen acı sosu karıştırarak müşterilerine sunmaya başladı.
“İÇEN BİR DAHA İÇİYOR”
Müşterilerinin farklı bir tat denemeleri için acılı ayran girişimine soyunduğunu belirten Gazi Ünverdi, havaların sıcak olması nedeniyle müşterilerinin yoğun talep gösterdiğini belirterek, “Şu an acılı ayranı benden başka yapan yok. Başka yerlerde pek talep olmadığı için pek yayılmadı. Bu sezon satışa başladık. Günde ortalama 150 bardak civarında ayran gidiyor. İlk defa içen şaşırıyor, tuhaf karşılıyor ama tadına baktıktan sonra bayağı hoşlarına gidiyor. İçmeye devam ediyorlar. İçen bir daha içiyor yani. Patladı gitti diyelim” ifadelerini kullandı.
“AYRI BİR TAT VERİYOR”
Gazi Ünverdi’nin müşterilerinden Murat Onatoğlu ise acıdan vazgeçemediklerini vurgulayarak “Şalgam hep acı içtiğimiz için bu da farklı bir şey geldi. Ayran soğuk ama acı. Adana’nın şalgamı meşhur şimdi de acılı ayranı var. Anlatmakla olmuyor. Hava zaten çok sıcak. Acıdan vazgeçemiyoruz. Yaz mevsiminde sıcaklık 60 dereceyi buluyor; üstüne acılı şalgam, acılı kebap yiyince 60’ın üzerinde sıcaklık oluyor ama vazgeçilmiyor. Ayrı bir tat veriyor” şeklinde konuştu.
Gazi Ünverdi acılı ayranın bir bardağını 1.25 TL’den satıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.