Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) 8 Çocuklu Anneye Devlet Şefkati

Batman’da kocası tarafından terk edilen 8 çocuk annesi kadın, devletin şefkati sayesinde ailesinin hayatını idame ettiriyor. Devlet ve hayırseverlerin desteğiyle sıcak bir yuvaya kavuşan kadın, çocuklarını yardımlarla büyütüyor.Batman’da,...

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2016 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2016 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Batman’da kocası tarafından terk edilen 8 çocuk annesi kadın, devletin şefkati sayesinde ailesinin hayatını idame ettiriyor. Devlet ve hayırseverlerin desteğiyle sıcak bir yuvaya kavuşan kadın, çocuklarını yardımlarla büyütüyor.
Batman’da, 4 yıl önce kocası tarafından terk edilen 38 yaşındaki Süslü Şut, 1’i engelli 8 çocuğuyla ortada kaldı. Hiç bir geliri olmayan kadın, çocuklarına bakmak için sokaklarda çöp toplayıp, mendil sattı. Anne Süslü Şut’un çaresizliğinden haberdar olan devlet yetkilileri, hayırseverlerin de yardımıyla, anne ve 8 çocuğunu barınacağı sıcak bir yuvaya yerleştirdi. Devlet desteği ile ayakta kalan anne Süslü Şut, çok zorluklar çektiğini ancak devlet ve hayırseverler sayesinde birçok dertten kurtulduğunu belirtti.
Çocukları için yaşadığını söyleyen anne Şut, hayatta olduğu müddetçe çocuklarına hem annelik hem de babalık yapacağını ve onları okutacağını ifade etti. Şut, “Kocam bizi terk ettikten sonra çaresiz kaldık. Hiçbir gelirimiz yoktu. Sokaklarda çöp toplayarak çocuklarıma bakmaya çalıştım. Rahat bir yaşama kavuşacağım aklıma gelmiyordu. Şuan bir hayalde yaşıyor gibi hissediyorum kendimi, devletten aylık geçimimizi yapacak kadar nakdi yardım alıyoruz. Komşular ve hayırseverler de yardım ediyor. Şimdi birçok sıkıntıdan kurtulduk. Evimde oturup çocuklarıma bakıyorum. Onları okutacağım ve büyüteceğim Allah devlet yetkililerinden ve hayırseverlerimizden razı olsun, onlar olmasaydı ben tek başıma bu çocuklara bakamazdım” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.