Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) 5 Yılda Çalıştırdığı 200 Öğrenci Beden Eğitimi Bölümlerini Kazandı

Siirt’te Muhammed Abdulkadir Ataker, 5 yıl önce beden eğitimi bölümünü kazandıktan sonra kolları sıvayarak, kentteki kenar mahallelerde eğitim gören 200 öğrencinin de beden eğitim bölümlerini kazanmasına önayak oldu.24 yaşındaki Muhammed...

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2016 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2016 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Siirt’te Muhammed Abdulkadir Ataker, 5 yıl önce beden eğitimi bölümünü kazandıktan sonra kolları sıvayarak, kentteki kenar mahallelerde eğitim gören 200 öğrencinin de beden eğitim bölümlerini kazanmasına önayak oldu.
24 yaşındaki Muhammed Abdulkadir Ataker, 5 yıl önce Türkiye derecesi yaparak Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu’nu (BESYO) kazandı. Özel bir yeteneğe sahip olduğu için ailesi tarafından desteklenen Ataker, "3M2H" isminde ailesini simgeleyen bir spor kulübü kurarak, 5 yılda 200 öğrenciyi Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde açılan BESYO’ya kazandırdı. Hedefi daha da büyüten Ataker, şimdi de 16 ayrı branşta takım kurarak Türkiye’de adından söz ettirmeyi amaçlıyor.
Şehir stadında toplam 95 öğrenciyi günde 3 saat antrenmanla BESYO’ya hazırlayan Ataker, 5 kardeşinin de çeşitli branşlarda sporcu olduğunu söyledi. Ataker, "Yıllardan beri yapmak istediğim bir hayalim vardı. Onu da gerçekleştirdik. Sporla alakalı birçok işle uğraştım. Okul hayatım boyunca da spor temelinde aldığım eğitimi burada uygulamak için elimden gelen her şeyi yaptım. 5 senedir beden eğitimi bölümüne öğrenci yetiştiriyorum. Türkiye’nin farklı üniversitelerinde kazandırdığım 200 öğrencim var. Bu 200 öğrenci yeni yeni beden eğitimi öğretmenliğine başladılar, bunlar benim meyvelerimdir. Aslında spor yapmak bir aşktır, şevktir. Varoş mahallelerde, köşe kıyıda kalmış insanları kendi imkanlarımla el verdiği kadar bir şeyler yaptım. Bu işi yıllardır özveriyle yaptığımı için başarılı oldum. Çok başarılı olduğum için Türkiye derecesi yaptım” dedi.
“HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM”
Para kazanmak için değil, gençleri üniversiteye yerleştirmek için bu işi yaptığını aktaran Ataker, "Bir yerde inanç ve azim var ise orada başarı olur. Ben inandığım için başarılı oldum. Biz kazanmak için bu işi yapmıyoruz, kazandırmak için yapıyoruz. Biz aslında bir öğrenci kazandırmıyoruz, aileyi kazandırıyor. Aileyi kazandırdığımızda bir ailenin etrafındakini kazandırıyoruz. Siirt’i, dolayısıyla Türkiye’yi kazandırıyoruz. Sadece beden eğitim bölümlerine hazırlık kursu vermiyorum. Okulumda açtığım 16 ayrı branşı tek başıma çalıştırarak, 5 aylık bir çalışma ile 81 madalya kazandırdım. Siirt Üniversitesi’nin bu yıl BESYO’ya açacağı bölüme kontenjan olarak yüzde 50’yi kaldırabileceğime inanıyorum. Yıllar önce yürüyüş takımı kurma hayalim vardı, bugün Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün desteğiyle ilk defa Siirt’te bir takım kurdum. Şuan birinci ligde sporcularım var ve Türkiye finallerine çıktık" diye konuştu.
“ÇOCUKLARIMLA GURUR DUYUYORUM”
Muhammed Abdulkadir Ataker’in en büyük destekçisi babası Sabahattin Ataker ise, atüm çocuklarının sporla ilgilendiğini söyledi. Çocuklarıyla gurur duyduğunu belirten baba Ataker, "Çocuklarımın içinde Muhammed Abdulkadir çok yetenekli ve azimlidir. Allah bir mani vermezse hazırlık kursundaki çocuklar Siirt’in ismini hak ettiği yere getirecek. Sahada gördüğümüz öğrenciler bu memleketin öğrencileridir, zamanı geldiğinde kendi sokaklarında, evlerinde mahallesinde birer örnek olacaklar. Siirt’i temsil edecekler" dedi.
Ailenin bir diğer sporcu ferdi Hasime Ataker ise, “Biz güzel işler başarmak istiyoruz. Aile olarak başladığımız bu işe önce kendi aile fertlerimizi, sonra yakınlarımızı ve daha sonra da Siirt’teki gençleri spora yönlendirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.