Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) 5 Yaşında İki Kez Kansere Yakalandı

Diyarbakır’da yaşayan Çiğdem Erik’in 5 yaşındaki oğlu, 2013 yılında kan kanseri hastalığına yakalandı. Bu hastalıktan geçtiğimiz aylarda kurtulan minik Furkan’ın hastalığı nüksetti. 3 yıl boyunca çocuğunun kanseri yenmesi için...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’da yaşayan Çiğdem Erik’in 5 yaşındaki oğlu, 2013 yılında kan kanseri hastalığına yakalandı. Bu hastalıktan geçtiğimiz aylarda kurtulan minik Furkan’ın hastalığı nüksetti. 3 yıl boyunca çocuğunun kanseri yenmesi için mücadele eden acılı anne, maddi yetersizlik nedeniyle çocuğunu kaybetme riskiyle karşı karşıya.
Diyarbakır’da yaşayan 3 çocuk annesi Çiğdem Erik’in dünyası, 3 yıl önce çocuğunun kan kanseri hastalığına yakalanması nedeniyle başına yıkıldı. Eşi hapishanede olan Çiğdem Erik, zor şartlar altında çocuğunu hastaneye yatırdı. 3 yıl boyunca her an çocuğunun yanında olan acılı anneye, geçtiğimiz aylarda çocuğunun hastalıktan kurtulduğu müjdesi verildi. Çocuğu Furkan’ın iyileştiği haberini alan acılı anne, 3 ay sonra kahreden haberi tekrar aldı.
Vücudu hastalıktan tamamen arınan minik Furkan’ın yendiği hastalığın tekrar nüksettiğini duyan anne Çiğdem Erik, bütün parasını çocuğunun önceki rahatsızlığına harcadığı için çaresiz kaldı.
“HASTANEYE GİDİP GELECEK PARAYI BİLE BULAMIYORUM”
Minik Furkan’ın durumu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan acılı anne, çocuğunun 3 yıl önce lösemi hastalığına yakalandığını söyledi. Anne Çiğdem Erik, “3 yıl tedavi gördük, kendisi büyük risk durumundaydı, o zaman da ilik gerekiyordu. İlik bulunsaydı nakil olacaktı, bulunamadığı için tedaviye devam ettik. Tedaviyi bitirdik, 3 ay önce yüzde sıfır ile atlatmıştık. Hastalık 3 ay sonra tekrar nüksetti. 3 yılı tekrar sil baştan başlayacağız. Benim hiçbir gelirim yok, sağdan soldan komşularımdan gelen yardımlarla geçiniyorum. Çocuk yardımı alıyorum ama benim hiçbir masrafıma yetmiyor. Benim hastaneden eve gidemediğim zamanlar bile oldu. Çocuğum baştan yine kemoterapi görecek, aynı tedaviyi yine görecek, sonunda ilik için sıraya koyacağız. Hastaneye gidip gelecek para bile bulamıyorum. Özel bir bakım istiyor, hastalığı normal bir hastalık değil. Bana yardım edecek kim varsa yardım istiyorum. İlk hastalığında ben elimden geleni yaptım. Artık ben bu süreci kaldıramıyorum. Tedaviden çıkar mı çıkmaz mı onu da bilmiyorum. İstediği şeyleri alamıyorum, mesela oda arkadaşlarından bir şey gördüğü zaman istiyor. Mutsuzluk zaten ona zehir. Hastalığı bir taraftan onun istediği şeyleri alamamak bir taraftan. Kendim için hiçbir şey istemiyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.