Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) 40 Lira İçin 12 Saat Çalışıyorlar

Adana’da patates hasadında çalışan tarım işçileri 40 lira yevmiye için 12 saat çalışmak zorunda kalıyor.Çukurova’nın bereketli topraklarında turfanda soğan ve patates hasadı başladı. Hasat sayesinde Adana’ya Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan...

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2016 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2016 09:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da patates hasadında çalışan tarım işçileri 40 lira yevmiye için 12 saat çalışmak zorunda kalıyor.
Çukurova’nın bereketli topraklarında turfanda soğan ve patates hasadı başladı. Hasat sayesinde Adana’ya Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan göç eden, Suriye’den iç savaştan kaçan çok sayıda vatandaş iş bulup evine ekmek götürüyor. Ancak çalışma şartları çok ağır, kazanılan para ise çok düşük. Sabah saat 04.00’da yollara düşüp tarlalara giden akşam da saat 18.00’da iş bırakıp günde 12 saat çalışan tarım işçileri sadece 40 lira yevmiye alabiliyor.
Adana’nın yakıcı sıcağında çalışmak zorunda kalan çoğu okul çağındaki tarım işçileri bu durumdan çok memnun değil ama mecbur oldukları için çalıştıklarını söylüyor.
İbrahim Topkaya, ilkokulu bitirdikten sonra tarlalarda çalışmaya başladığını, okumak istemediğini belirterek, "Okuyup ne olacaktım böyle para kazanıyorum. Sabah 04.00’da kalkıp tarlaya geliyoruz 40 lira para kazanıyorum. Zor ama ne yapalım para kazanıyoruz" dedi.
Mehmet Erbil ise ailesinin en büyük çocuğu olduğunu babasının çalışmasına rağmen yetmediğini bu nedenle kardeşlerine bakabilmek için okulu bırakıp çalışmaya başladığını söyledi. Erbil, "Ben okuyup memur olmak isterdim ama çalışmak zorunda olduğum için okulu bıraktım. Burada çalışmak çok zor. 40 lira para veriyorlar akşama kadar 12 saat çalışıyoruz. Buna mecburuz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.