Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) 1915 Tasarısını Kabul Eden Almanya’ya Van’dan Tepki

Almanya Federal Parlamentosu’nun 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak niteleyen yasa tasarısını kabul etmesine Van’da Ermeni çeteleri tarafından aileleri katledilen vatandaşlardan tepki yağdı.Geçtiğimiz günlerde Almanya Parlamentosu’nun...

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2016 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2016 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya Federal Parlamentosu’nun 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak niteleyen yasa tasarısını kabul etmesine Van’da Ermeni çeteleri tarafından aileleri katledilen vatandaşlardan tepki yağdı.
Geçtiğimiz günlerde Almanya Parlamentosu’nun soykırım olarak kabul ettiği yasa tasarısına Türkiye’den her geçen gün tepkiler çığ gibi büyüyor. Almanya başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde protestolar devam ederken, Van’dan da tepki geldi. 1915 yılında Ermeniler tarafından hunharca katledilen Müslümanlar’ın toplu mezarlarının bulunduğu Zeve Şehitliği başta olmak üzere birçok yerde bulunan toplu mezarlara vatandaşlar akın ederek dualar ediyor.
“ERMENİLER 4 BİN MÜSLÜMANI DİRİ DİRİ YAKARAK KATLETTİ”
Almanya’nın 1915 Ermeni olaylarını ‘soykırım’ olarak niteleyen yasa tasarısını kabul etmesine tepki gösteren Uluslararası Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, “Soykırım diyorlar, gerçek soykırım burada gelip görsünler. Avrupa’ya değil, bütün dünyaya sesleniyorum, 4 bin kişiyi burada Ermeniler katletti 1915’te. Bütün Van’daki aileleri toplayıp, 8 köyü buraya, Zeve dediğimiz yere getirip, burada hepsini katlettiler. Evlere doldurup üzerlerine gazyağı döküp yaktılar. İşte burada canlı tarih, burada gelip görsünler. Hitler’in çocuklarına sesleniyorum, Van’a gelsinler, Van’daki Zeve Şehitliği’ni görsünler. 4 bin kişiyi katleden Ermeniler’dir, Türkler değil. Bütün mezarlarda Müslümanlara ait Osmanlı turası, gümüş paralar gibi birçok şey çıkıyor. Bunların hepsi burada öldürülenlerin Müslüman olduğunun göstergesidir, gelip görsünler. Bunu yapanlar Ermeni kökenlidir. Hiçbir zaman Kürt Türkü öldürmez, Türk’te Kürdü öldürmez” dedi.
“KATLİAMLARIN GÜN YÜZÜNÜ ÇIKMASI İÇİN DEVLET DESTEK VERMELİ”
Devlet yetkililerine de seslenen Ermiş, “Bu birlikle olur, Ermeni lobisi yaklaşık 75 yıldır çalışıyor. Biz ASİMDER olarak 1992’den beri çalışmaya başladık. Bu tür çalışmalara devletimizin destek vermesi gerekir, sadece belirli illerde değil, 81 ilimizde yapılması gerekiyor. Çünkü bu katliam her yerde yapıldı. Iğdır, Erzurum, Kars, Muş, Kahramanmaraş ve Adana’da yapıldı. Bu katliamların hepsine devletin destek vermesi gerekiyor, yeter artık ASİMDER olarak bunu istiyoruz” ifadelerini kullandı.
“AİLEMDEN 80 KİŞİYİ DİRİ DİRİ YAKTILAR”
1915 yılında Ermeniler’in yaptığı soykırımda ailesinden 80 kişinin diri diri yakıldığını söyleyen Efendi Üzmüş ise, Ermeniler’in yaptığı katliamın sadece Zeve ile sınırlı kalmadığını belirtti. Ermeniler’in Doğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere her tarafta bu katliamları yaptığını söyleyen Üzmüş, “80’nin üzerinde benim ailemin fertlerini yaktılar. Bunların içerisinde 3 erkek, bir kız kurtuldu. Şimdi diyorlar, ‘Ermeniler Kürtler’le kardeştir’. Bu kardeşlik nereden çıktı, asıl düşmanımız onlardır. Soykırımı onaylayarak bize haksızlık ediyorlar. Bizim katledilen şehitlerimizi dile getirmiyorlar, hep kendilerini söylüyorlar. Türkler Kürtler kardeştir, hepsini o dönemlerde katlettiler. Bunu şimdi Kürtler gündeme getirmiyor. Burada katledilen sadece Türkler değildi, çoğunluğu Kürt’tü. Devletimiz birçok yerde toplu mezar var, bunları kazıp ortaya çıkan delilleri görsün. Doğu Anadolu Bölgesi’nin her tarafında bu katliamlar var. Zeve’den daha beter olan yerler var. Benim ailemi değirmene koyup ateşe verdiler. O değirmen hala da duruyor. Devletimiz burayı kazıp orada can verenleri kanıt olarak belirlemelidir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.