Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel haber) 15 Temmuz’da sakat bacağına rağmen koltuk değnekleriyle 8 kilometre yürüdü

15 Temmuz’un ardından ortaya çıkan kahramanlık hikayelerine bir yenisi daha eklendi. 66 yaşında ve bir bacağı sakat olan Hacı Akkaya, o gece darbeyi önlemek için 8 kilometre boyunca yürüyerek tankların ilerleyişini engelledi. O gece için...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel haber) 15 Temmuz’da sakat bacağına rağmen koltuk değnekleriyle 8 kilometre yürüdü
15 Temmuz’un ardından ortaya çıkan kahramanlık hikayelerine bir yenisi daha eklendi. 66 yaşında ve bir bacağı sakat olan Hacı Akkaya, o gece darbeyi önlemek için 8 kilometre boyunca yürüyerek tankların ilerleyişini engelledi. O gece için “Dirildim” diyen Akkaya, "Ben bazen buradan camiye gidemiyorum. O gün uçuyordum" dedi.
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin 15 Temmuz’da hayata geçirmeye çalıştığı darbe girişiminin başarıya ulaşmamasının ardında, yüzlerce kahramanlık hikayesi yatıyor. Bunlardan biri de 66 yaşında ve bir bacağı sakat olmasına rağmen, havalimanına gelen tankları durdurmak için 8 kilometre yol yürüyen Hacı Akkaya.
“Çağrıdan sonra hemen fırladım”
Bayburt’un Yoncalı köyünde dünyaya gelen Hacı Akkaya, İstanbul’da inşaat işinde uzun yıllar çalıştı. 15 Temmuz akşamı namazdan döndükten sonra televizyondan ’sokağa çıkın’ çağrısını anında yerine getiren Hacı Akkaya o gece neler yaşadığını anlattı.
Sokağa çıktıktan sonra trafiğin kilitlenmiş olduğunu gören Akkaya, havalimanına doğru koltuk değnekleri ile yürümeye başladığını söyledi.
Akkaya konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “O akşam namazdan geldik haberleri açtık. Hanım dedi ki ‘bir şeyler var.’ Bir baktım ki Melih Gökçek’in oğlu bağırıyor. Kalkın der demez ben zaten hemen fırladım. Küçük bir bıçak aldım. Yenibosna’ya indik. Yenibosna’da her taraf kilitlenmiş. Yaya halde gittik tankı yakaladık. Tankın etrafındakilere ‘bunlar bizim malımız, bunlar bizim askerlerimiz’ dedim. Bize rütbeli lazım dedim. Milletimiz uyansın içimizde daha çok var. Bunların hepsini seçelim. Bunlar ne Allah’a kul olur ne de peygambere ümmet olur. Müslümanlıkla alakası yok. Halkına, devletine, milletine kurşun sıkan insan olamaz. Yalnız bir isteğim var. Hemen idam, bulduklarını idam etsinler. Erzurum’dan gelip vurulan baba ile oğlu çok iyi tanırdım. Nice yavrularımız gitti.”
“Camiye zor gidiyorum, o gece uçuyordum”
Darbe girişiminin gerçekleşmesi durumunda Türkiye’nin Suriye’den daha kötü duruma geleceğini belirten Akkaya, evden çıkarken evdekilerle helalleştiğini söyledi.
O gece için “Dirildim” diyen Akkaya, “Havalimanına nereden baksan 8 kilometre yürüdüm. Bazen gençler beni kollarının üstünde taşıdı. Tankın üzerine çıkardılar. Nasıl gittim, nasıl ettim bilemiyorum. Yine olsa hemen ama bu defa tam teşkilat giderim. Ben buradan camiye gidemiyorum bazen. O gün uçuyordum” dedi.
Hacı Akkaya’nın 15 Temmuz akşamı koltuk değnekleri ile havalimanına yürürken bir vatandaş tarafından kaydedilen görüntüleri de internette büyük beğeni toplamıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.