Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel haber) 15 Temmuz darbe girişimi ikiz kardeşleri ayırdı

Darbe girişiminde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geçekleştirilen bombalı saldırı ikiz kardeşleri birbirinden ayırdı.15 Temmuz darbe girişiminde gerçekleştirilen saldırı sonucu ikiz kardeşlerden Erkan Yiğit şehit olurken, Volkan Yiğit...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2016 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2016 09:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Darbe girişiminde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geçekleştirilen bombalı saldırı ikiz kardeşleri birbirinden ayırdı.
15 Temmuz darbe girişiminde gerçekleştirilen saldırı sonucu ikiz kardeşlerden Erkan Yiğit şehit olurken, Volkan Yiğit ise aldığı yara sonucu gazi oldu. Olay günü kardeşlerinin darbe girişimine engel olmak için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önüne gittiklerini kaydeden Ak Ocaklar Derneği Genel Başkanı Hakan Yiğit, “15 Temmuz akşamı Türk demokrasi tarihinde kara bir leke olarak geçmiştir. Köprüde tanklar geçtikten sonra herkes birbirini aramaya başladı ve o şekilde haberimiz oldu. O gün ailelerimizle Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajına istinaden şöyle bir vedalaşma yaptık ’Gün birlik günü, gün meydanlara inme günü ve tüm vatandaşlarımızın da meydanlara inmesini istiyoruz’ demesi üzerine helalleştik” diye konuştu.
Olay gününü anlatan Hakan Yiğit, o gün yaşananlara ilişkin şunları kaydetti:
“Bizler de Ankara’da Sincan meydanında yerimizi aldık. Tabi Sincan’a girdikten sonra hep birlikte arkadaşlarımızla kendimiz 3-4 gruba ayrıldık. Bir grubumuz AK Parti Genel Merkezi önünde yerini aldı. Bir grubumuz Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde yerini aldı. Bir kısım grubumuz Genelkurmay Kavşağı’na gitti. Bir kısmımız da TRT’nin olduğu noktada bekledi. Orada olunması gerekiyordu. Biz oralara dualarla tekmillerle gittik. Gördüğümüz manzaralar bizi daha da kamçıladı. İnsanları ATM kuyruğuna girdiğini görünce, mazot kuyruklarında görünce o sahne bizi bir kez daha hırslandırdı. İnsanların kaçtığına şahit olduk. Genel Merkez’in önünde yerimizi aldık ve orada birlik mesajlarımızı verdik. Ardından burada zaman ilerledikçe her şeyin düzeleceği yönünde bizzat ben duyuruyordum. Biz gerçek bir sorumluluk aldık. Ya bir kere üzülecektik ya da hep üzülecektik.”
“Gece saat 4-5 suları özellikle sürekli Külliye önünden yaralı taşınıyordu” diyen Yiğit, “Her gelen arabada yaralılar vardı. Gelen ses bombaları o alçak uçuşları bizzat yaşadık. Sabah saat 6.30 olmuştu son 2 bomba atıldı Külliye’nin önüne birisi caminin önüne birisi jandarmanın olduğu tarafa atıldı. O atılınca öyle bir ses çıktı ki biz Genel Merkez’in önünden etkilendik” ifadelerini kullandı.
Kardeşi Volkan Yiğit’in Külliye önüne atılan bomba sonucu gazi olduğunu söyleyen Yiğit, “Kardeşim beni aradı. ’Ben omzumdan vuruldum abi’ dedi. ’Erkan nerede?’ diye sorduğumda ’Bilmiyorum’ dedi bomba etkisiyle savrulduklarını söyledi. Erkan Yiğit’i aramaya başladık. Külliye’de yan yanalardı ikiz kardeşi ile” diye konuştu.
Kardeşi Erkan Yiğit’e ulaşmak için aradığında telefonuna ulaşamadığını belirten Yiğit, “Volkan’a sorduk ‘Bir haber var mı?’ diye. Erkan Yiğit’e ulaşamadık eve gittiğini düşündük. Telefonunu düşürdüğünü düşündük. Her hastaneye gittiğimizde böyle bir ismin gelmediğini ifade ettiler. Sabah Keçiören Adli Tıp’a gittiğimizde de orada isimlerin olmadığını söylediler. Yine bir umut doğdu. Taki o an olay yerinde olan dernekteki diğer arkadaşların abi şehadet şerbetini içti Erkan Yiğit dedikleri an, içimiz yandı. Metanetli ve dik durmaya çalıştık. Gazi Volkan Yiğit ile Erkan Yiğit ikizdi. Erkan yiğit şehit olduğu gün eşinin doğum günü ve programları varmış. Bunu da birkaç gün sonra öğrenebildik” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.