Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) 1 Asırlık Çınarın Evlat Sevgisi

Eskişehir’de yaşayan ve bir asırdır hayata hep aynı mutlulukla bakan 5 çocuk annesi Fatma Şeker, en büyüğü olan 77 yaşındaki oğluna hala 2,5-3 yaşındaymış gibi ilgi gösteriyor.İstiklal Mahallesi Reşadiye Esnafı Sokak’ta yaşayan,...

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2016 09:29
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2016 09:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de yaşayan ve bir asırdır hayata hep aynı mutlulukla bakan 5 çocuk annesi Fatma Şeker, en büyüğü olan 77 yaşındaki oğluna hala 2,5-3 yaşındaymış gibi ilgi gösteriyor.
İstiklal Mahallesi Reşadiye Esnafı Sokak’ta yaşayan, Rumi takvime göre 1332 (Miladi takvime göre 1916) doğumlu olan Fatma Şeker’in bir asırlık ömrü herkese örnek olacak cinsten. Ömrü boyunca Türkiye’nin Erzurum hariç 80 vilayetini dolaşan, hac ve umre olmak üzere de 7 kez kutsal toprakları görme imkanı bulan Fatma nine, çocuklarının gözünde ise “Sultan.” Çocuklarının “Sultanım” diye hitap ettiği bir asırlık çınarın bundan sonraki yaşamına 77 yaşındaki oğlu İsmet Şeker eşlik ederken, diğer 4 çocuğu da sık sık Fatma nineyi ziyaret etmeyi ihmal etmiyor. “Benim gözümde 2,5-3 yaşındaymış gibi…” dediği oğlunu, geçtiğimiz hafta kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı günü, “Bugün 1 Mayıs İşçi Bayramı hadiseler oluyor aman dikkat et, kalabalık yerlere gitme” diye uyarmış. 18 yaşındaymış gibi hala telefonla arayarak 77 yaşındaki İsmet Yılmaz’a “neredesin, ne zaman geleceksin” diye soran Fatma nineyi, oğlu da bir an olsun yalnız bırakmıyor.
SAĞLIKLI ÖMRÜNÜ DUALARA BORÇLU
Dinçliğini dualara borçlu olduğunu anlatan 100 yaşındaki Fatma Şeker, “Dinçliğimi, Cenab-ı Allah’a borçluyum. Allah’a dua ediyorum sağlıklı ömür ver diye. Sağlıklı olduğum için dua ediyorum çok şükür. Bu günüme hamdolsun. Çoluğum çocuğum başımda. Yatıyorum, kalkıyorum, pişiriyorlar, yiyorum, içiyorum çok şükür. Çayım ayağıma geliyor, her şeyim ayağıma geliyor. Allah acılarını göstermesin” dedi.
“BENİM GÖZÜME DAHA 2,5-3 YAŞINDA GİBİ GÖZÜKÜYOR”
“Benim gözüme daha 2,5-3 yaşında gibi gözüküyor” diyen bir asırlık çınar, “Böyle. Hepsi öyle. Yaşları gelmiş ama yaşları üç yaşında. Böyle gözüküyor. ‘Acaba kaçta gelecekler, kaçta gidecekler. Allah muhafaza başlarına bir iş geldi mi?’ diye merak ediyorum. Telefonla ararlar, ‘Anne geliyorum, oturuyorum’ derler çok şükür. Başka bir yerlere gitmezler. Bir lokalleri var. Sabahları her şeyimi hazırlarlar, beni 9’da kaldırır, kahvaltımızı yaparız, toplarlar. Ben ne pişireceksem masamın üzerine koyar, hazırlar. Ben oturduğum yerde çorbamı da yaparım, yemeğimi de yaparım her şeyimi yaparım. Varlık olmuş darlık olmuş, sağlık olmadıktan sonra kıymeti yok” ifadelerini kullandı.
“DÜNYA GÜZELİ, BİR TANEDİR”
77 yaşındaki emekli öğretmen olan oğlu İsmet Şeker ise, annesini ne kadar çok sevdiğini, “Annem benim dünya güzeli, bir tanedir, annelerin en güzeli” kelimeleriyle ifade etti.
2005 yılından beri annesiyle yaşadığını aktaran Şeker, “Ben emekli bir öğretmenim. 15 senedir eşimden ayrıyım, Babam vefat etti 2005’de. 2005’den beri ben anneme bakıyorum. Kardeşlerim gelir yardıma. Akşamları kardeşim gelir beraber yemek yeriz. Kız kardeşim gelir evin ihtiyaçlarını giderir. Bu şekilde tatlı bir hayat sürüyoruz annem ile. Annem giderse ben de giderim. Herkese Allah Anneler Günü’nü yaşatsın. Sağlıklı mutlu tatlı günler geçirsinler bütün anneler. Annelerin hepsi bizim annemizdir” diye konuştu.
“ANNEM BENİ 1 MAYIS’TA UYARDI”
“Geçen gün 1 Mayıs İşçi Bayramı” diye konuşmasına devam eden Şeker, şunları kaydetti:
“Benim aklımda yok. Dışarı çıkıyordum. Bir dakika İsmet dedi, hayrola dedim. ‘Bak bugün İşçi Bayramı hadiseler oluyor aman dikkat et kalabalık yerlere gitme’ dedi. Annem söylüyor bunu.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.