Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özel Güvenlik Bölgesi İlan Edilen Suriye Sınırında Sessiz Bekleyiş Sürüyor

Kilis Valiliği’nin Suriye sınırında bazı bölgeleri 5 gün süreyle Özel Güvenlik Bölgesi ilan etmesinden sonra Türkiye-Suriye sınırında sessiz bekleyiş sürüyor.Yavuzlu köyü Ardıçlı Mahallesi’nin Suriye sınırında bulunan Öncü...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2015 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kilis Valiliği’nin Suriye sınırında bazı bölgeleri 5 gün süreyle Özel Güvenlik Bölgesi ilan etmesinden sonra Türkiye-Suriye sınırında sessiz bekleyiş sürüyor.
Yavuzlu köyü Ardıçlı Mahallesi’nin Suriye sınırında bulunan Öncü Hudut Karakolu, İnanlı köyü İnanlı Hudut Karakolu, Darmık Hudut Karakolu ile Çerçili köyünde Çerçili Hudut Karakolu’nun bulunduğu alanın Kilis Valiliği tarafından 5 gün süreyle Özel Güvenlik Bölgesi ilan etmesinden nedeniyle sınır birlikleri rutin devriyelerini sürdürüyor.
Yavuzlu köyü Ardıçlı Mahallesi’nin Suriye sınırında Öncü Hudut Karakolu’nun bulunduğu yerin karşısı IŞİD’in kontrolünde bulunurken, bölgede IŞİD’in diktiği bayrak Türkiye tarafından görülüyor. Akıncı Hudut karakolu ile İnanlı Hudut Karakolu’nun bulunduğu Akıncı, Arpakesmez ile İnanlı köylerinin karşısında ise Özgür Suriye Ordusu ile El Nusra cephesi bulunuyor. Darmık Hudut Karakolu ile Çerçili Hudut Karakolu’nun bulunduğu yerin karşısındaki Suriye tarafı ise PYD kontrolünde bulunuyor. Türkiye-Suriye sınırında geniş güvenlik önlemleri alınırken, tankların namluları Suriye tarafına çevrilmiş durumda. Zırhlı araçlar sınır hattında 24 saat devriye gezerken, Türkiye’den Suriye’ye, Suriye’den de Türkiye’ye geçişlere izin verilmiyor. Sınırda olağanüstü hareketlilik gözlenmezken, bazı kritik noktalara makineli tüfekler yerleştirildi. Askerler, bütün teknik ateş vasıtalarıyla havadan İnsansız Hava Araçları, karadan da termal kameralarla Suriye’deki bütün gelişmeleri takip ediyor. Sınır boyunca hendekler eşildikten sonra kum torbalarıyla setler oluşturuldu. Kilis’te, Suriye sırında görev yapan Tank, Mekanize Piyade birlikleri, Komandolar ve diğer askeri birlikler, gelecek emri bekliyor.
Türkiye-Suriye sınırındaki vatandaşlar, bölgenin 5 gün süreyle Özel Güvenlik Bölgesi ilan etmesinden sonra sınırda hareketlilik yaşandığını ifade ederek, “Köyümüzün olduğu bölge Özel Güvenlik Bölgesi ilan edildi. Biz arazilerimizde çalışıyoruz. Bize her hangi bir şey diyen yok. Asker sınırda kuş uçurtmuyor. Bütün tedbirleri almış durumda, 10 gündür Suriye’de çatışma sesleri de gelmiyor. Daha önce evlerimizde oturamaz hale gelmiştik patlamalar ile çatışmalar nedeniyle" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.