Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özel bakım evi ile ilgili görüntüler TBMM’ye taşındı

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde özel bir yaşlı ve bakımevinde cep telefonuyla çekilen görüntüler CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) taşındı. Bu görüntülerin ardından sadece Antalya’da...

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2016 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2016 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde özel bir yaşlı ve bakımevinde cep telefonuyla çekilen görüntüler CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) taşındı. Bu görüntülerin ardından sadece Antalya’da değil tüm Türkiye’deki yaşlı ve bakım evlerinin ciddi denetim ve incelemelerden geçmesi gerektiğinin açık olduğunu söyleyen Kara, Türkiye genelince bu bakım evlerinde vefat edenler hakkında açılmış herhangi bir soruşturmanın olup olmadığını da öğrenmek istedi.
CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara tarafından TBMM’ye verilen soru önergesinde bakımevlerinin denetimleri yer aldı. İddiaların odağındaki bakım ve yaşlı evi hakkında daha önceden yapılan şikayetler olup olmadığı ve bu bakım evine yapılan denetimler ve hazırlanan raporların sorulduğu önergede Kara, “Bu görüntülerin ardından yaşlı ve bakım evlerinin denetimleri ve hazırlanan raporlar da birilerinin korunduğu izlenimi oluşuyor” dedi.
Bakımevlerinde yaşanan vefatların da bu görüntülerin soru işaretleri oluşturduğunu belirten Kara, “Bir tek insanın bile ihmal nedeniyle hayatını kaybetmesi kabul edilemezken, yaşlılarımızın ve hastalarımızın ticari meta olarak görülerek ihmalkarlık nedeniyle vefat etmiş olma ihtimalleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Devletin kendini sorgulaması gerektiğini açıkça ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandı.
Bu görüntülerin ardından sadece Antalya’da değil tüm Türkiye’deki yaşlı ve bakım evlerinin ciddi denetim ve incelemelerden geçmesi gerektiğinin açık olduğunu söyleyen Kara, Türkiye genelince bu bakım evlerinde vefat edenler hakkında açılmış herhangi bir soruşturmanın olup olmadığını da sordu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.