Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özbekistan’da Turizm ve Otelcilik Eğitimleri

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ile Özbek Turizm Milli Kurumu işbirliğinde Semerkant’ta Turizm Otelcilik Eğitimi düzenlendi.Yaklaşık üç bin yıllık geçmişi ile önemli turizm...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2016 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2016 10:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özbekistan’da Turizm ve Otelcilik Eğitimleri
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ile Özbek Turizm Milli Kurumu işbirliğinde Semerkant’ta Turizm Otelcilik Eğitimi düzenlendi.
Yaklaşık üç bin yıllık geçmişi ile önemli turizm merkezlerinden olan Semerkant’ta TİKA desteği ile 100 Özbek turizm personeline teorik ve pratik eğitimler verildi.
Eğitim programını tamamlayan katılımcılara sertifikaları törenle verildi. Sertifika töreninde konuşan TİKA Taşkent Koordinatörü Süleyman Kızıltoprak, eğitimden sağlığa, tarımdan maliyeye kadar birçok alanda Özbekistan ve Türkiye arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi için faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti. Kızıltoprak, “Orta Asya’nın en ilgi çeken turizm merkezi olan Semerkant’ta düzenlenen otelcilik eğitiminin ülkelerimiz arasındaki turizm alanındaki işbirliğine önemli bir katkı olacaktır” dedi.
Özbek Turizm Milli Kurumu Eğitim Dairesi Başkanı Elena Golisheva da eğitim programının düzenlenmesinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, katılımcıların önemli bir deneyim kazandığını söyledi.
Otelcilik eğitimi kursiyerlerinden İrina Gaynonova, ön büro, yiyecek-içecek üretimi, kat hizmetleri ve servis etme alanlarında aldıkları eğitim sayesinde uluslararası standartlarda hizmet üretebileceklerini dile getirdi.
Tören sonunda, Semerkant’ta ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın özel hediyeleri, kursiyerlere takdim edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.