Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öz-Finans İş’ten 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesi adına 15 kurban

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener, "Türkiye tarihinde belki pek çoğunun hazır olmadığı darbe girişimi var ama bu kadar alçak, bu kadar vahşice, bu kadar gözü dönmüşçe millete kurşun sıkan darbeci Cumhuriyette olmadı ama Elhamdülillah...

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener, "Türkiye tarihinde belki pek çoğunun hazır olmadığı darbe girişimi var ama bu kadar alçak, bu kadar vahşice, bu kadar gözü dönmüşçe millete kurşun sıkan darbeci Cumhuriyette olmadı ama Elhamdülillah Sayın Cumhurbaşkanımızın milletimizle olan diyaloğu ve kurduğu güzel sevgi bağı milletimizi sokaklara döktü" dedi.
Öz-Finans İş Sendikası 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesi adına Öz-Finans İş Sendikası Genel Merkezi bahçesinde15 şükür kurbanı kesti.
Kurban kesim törenine Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından İhsan Şener, Seyit Sertçelik, Başbakan Başdanışmanı Cahit Bağcı ve Öz-Finans İş Genel Başkanı Ahmet Eroğlu katıldı.
Törende konuşma yapan Eroğlu, bu saldırılarda hayatını kaybeden asker, polis, sivil vatandaşlara rahmet dileyerek başladı. Eroğlu, "Ülkemize, milletimize, şehit verdiğimiz 161 polis, asker, sivil vatandaşımıza şükranlarımızı ifade etmek için, bu karanlıktan kurtulmamıza vesile olan bu çalışmalardan dolayı Rabb’imize hamd etmek için şükran kurbanı kesiyoruz. 15 Temmuz anısına 15 kurban, inşallah bu hain olay sona erdi. İnşallah bundan sonra ülkemiz böyle bir olay bir daha yaşamaz" diye konuştu.
Şener ise, "Gerçekten Türkiye tarihinde belki pek çoğunun hazır olmadığı darbe girişimi var ama bu kadar alçak, bu kadar vahşice, bu kadar gözü dönmüşçe millete kurşun sıkan darbeci Cumhuriyette olmadı ama Elhamdülillah Sayın Cumhurbaşkanımızın milletimizle olan diyaloğu ve kurduğu güzel sevgi bağı milletimizi sokaklara döktü. Bu hainler kirli, aşağılık emellerine ulaşamadılar" diye konuştu.
O kadar çok gizli kahramanın olduğuna vurgu yapan Şener, "Örneğin: ’Ben artık bu birliğin komutanıyım’ diyen özel kuvvetleriyle orayı ele geçirmek isteyen komutanı hiç tereddütsüz alnından indiren, yere seren o şehidimiz, astsubayımız belki de bu kırılmanın en büyük başlangıçlarından biri. Türkiye bu kirli süreci bir defa daha yaşamamak üzere inşallah tarihe gömmüştür, Türkiye darbelerle anılan, milletine her on yıl da bir tuzak kurulan bir yapıyla anılan bir devlet olmaktan çıkar bundan sonraki süreçte inşallah özgür bireylerin yaşadığı ve özgürlüğün sonuna kadar yaşandığı, demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla hayatta olduğu ve insanların hür seçimle devlet idaresine gelip yine hür seçimle gittikleri, medeni memlekette olduğu gibi kalıcı, güçlü demokrasi inşaası için büyük bir başlangıç olur. Bundan böyle artık 15 Temmuz’dan öncesi gibi bir Türkiye olmayacaktır" ifadelerini kullandı.
Bağcı da şunları kaydetti:
"Başlatılan hain saldırıya Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve kararlı duruşuyla, millletimizin de Sayın Cumhurbaşkanımızdan aldıkları talimatla meydanlara inmesiyle bu kanlı darbe önlenmiştir. Bu milletin gösterdiği feraset kucağında çocuğuyla, elinde tespihiyle, bir kamp çadırıyla Kızılay Meydanı’na gelen insanların neden orada bulunduklarını, o varlıklarının sebebini anlayamayanlar inşallah bir daha böyle bir şeye kalkışamazlar. İlk defa bir parlamento savaş uçakları ve helikopterler tarafından bombalanmış ve füzelerle salıdırıya maruz kalmıştır. Yine aynı şekilde polislerimiz, emniyet kuvvetlerimiz saldırı altında bulunmuştur. Millet bunu unutmayacaktır. Bize düşen bu 161 kahramanın kabirlerini bir yerde toplayarak bir demokrasi mücadelesinin kahramanları ve şehitleri anıtını da milletimize kazandırmaktır."
Yapılan konuşmalardan sonra 15 kurban kesilmiştir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.