Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öz Finans İş Sendikası Tis İstişare Toplantısı Başladı

Öz Finans İş Sendikası Başkanı Ahmet Eroğlu, "İstedik ki 2’nci dönem TİS’de ne isteyeceksek, ne talep edeceksek oturalım 2 gün içinde istişare edelim karar verelim" dedi.Öz Finans İş Sendikası tarafından düzenlenen, 3 gün sürecek...

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 17:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öz Finans İş Sendikası Başkanı Ahmet Eroğlu, "İstedik ki 2’nci dönem TİS’de ne isteyeceksek, ne talep edeceksek oturalım 2 gün içinde istişare edelim karar verelim" dedi.
Öz Finans İş Sendikası tarafından düzenlenen, 3 gün sürecek olan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) İstişare Toplantısı, Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun’un katılımıyla başladı.
"İSTEDİK Kİ 2’NCİ DÖNEM TİS’DE NE TALEP EDECEKSEK OTURUP İSTİŞARE EDELİM"
Toplantıda konuşma yapan Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Eroğlu, "Sendikamız yeni bir sendika, sizlerin sayesinde Ziraat Bankası ve Halk Bankası ile TİS’lerimizi imzaladık. Muhtemelen 2016 Temmuz istatistikleri açıklandıktan hemen sonra 2’nci Dönem TİS görüşme sürecini de başlatmış olacağız. İstedik ki 2’nci dönem TİS’de ne isteyeceksek, ne talep edeceksek oturalım 2 gün içinde istişare edelim karar verelim" diye konuştu.
"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE GEREK KALMAKSIZIN TERÖRE DESTEK VEREN YARGI KARŞISINDA HESAP VEREBİLİRDİ"
HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan ise, "Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Teröre yönelik atılacak her türlü adımda HAK-İŞ destek olmaya devam edecek. Aslında HAK-İŞ Anayasa değişikliğine gerek kalmaksızın parlamentoda gerçekten teröre doğrudan destek verenlerin kim olursa olsun bir an önce yargı önüne çıkarılıp, adalet önünde hesap sorması gerektiğini savunan bir örgüt. Anayasa sürecine gerek kalmadan bu yapılabilirdi" ifadelerini kullandı.
"BİZE HENÜZ TASLAK GELMİŞ DEĞİL"
"Geçtiğimiz günlerde Çalışma Bakanımızın kamuoyuna yansıyan bir açıklaması oldu, kıdem tazminatı ile ilgili çalışmaları tamamladıklarını ifade ettiler" diyen Arslan şöyle devam etti:
"Bakanın kendi çalışmaları sonuçlanmış durumda henüz sosyal tarafların kıdem tazminatında bir müzakere başlamış değil. Şu ana kadar konfederasyonumuza hükümetin veya Çalışma Bakanlığı’nın hazırladığı bir kıdem tazminatı taslağı, teklifi gelmiş değil. Kıdem tazminatına erişebilirliği sağlamamız gerekiyor. Hem erişimde hem kıdem tazminatı almakta hem de kıdem tazminatının iş güvencesinin bir parçası olması hususundaki maalesef beklentilerimizi karşılamaktan uzak bir kıdem tazminatı mevzuatımız var. Özel İstihdam Büroları, konusunda hükümetin getirdiği tasarıda formel iş yapan, çalışan, sürekliliği olan işlerde bunun belli şartlarının getirilmesine itiraz ettik. Bazı itirazlarımız dikkate alındı fakat temel olarak bu konuda istediğimiz noktaya ulaşamadık. Taşeron konusunda da hükümetle maalesef bir uzlaşmayı sağlayamadık. Adalet ve Kalkınma Partisi ve yeni Genel Başkan’a, yeni hükümetimize buradan şimdiden çağrı yapıyorum, lütfen HAK-İŞ’i ve HAK-İŞ mensuplarını karşınıza almayın. HAK-İŞ’in mücadelesinin elde ettiği bu başarıyı dikkate alın ve bizim taleplerimizi dikkate alarak bu sorunu çözelim istiyoruz."
Arslan, hem kıdem tazminatına hem Özel İstihdam Büroları’nın geçici iş ilişkisi kurması konusunda hem taşeron konusunda HAK-İŞ’in günlerce çalışılıp oluşturduğu modeller olduğunu vurguladı.
"BÖLGEDEKİ HALK TERÖRE DESTEK VERMİYOR"
Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun da Diyarbakır’da yaşanan olaya değinerek bölgedeki halkın teröre karşı olduğunun altını çizdi. Coşkun, "Tanışık Köyü’ndeki kahraman köylülerimiz canlarını ortaya koyarak bu olaya engel olmuşlardır. Gözü dönmüş terör örgütü aynı aileye mensup birçok Kürt kardeşimizi katletmiştir" şeklinde konuştu.
Konuşma sonrası Öz Finans İş Sendikası Başkanı Eroğlu tarafından konuşmacılara hediye takdim edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.