Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ottomania Sergisi EXPO 2016 Antalya’da

İstanbul’un Fethi, 1911 İtalyan Türk Savaşı, Trablusgarp Cephesi, Balkan Harbi Ve 1. Dünya Savaşında Kullanılan Dioramalar, Orijinal Kostümler, Aksesuarlar Ve Silahların Yer Aldığı Ottomania Sergisi Expo 2016 Antalya’da Açılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2016 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2016 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ottomania Sergisi EXPO 2016 Antalya’da
İstanbul’un Fethi, 1911 İtalyan-Türk Savaşı, Trablusgarp Cephesi, Balkan Harbi ve 1. Dünya Savaşı’nda kullanılan dioramalar, orijinal kostümler, aksesuarlar ve silahların yer aldığı Ottomania Sergisi EXPO 2016 Antalya’da açılıyor.
EXPO 2016 Antalya, İstanbul’un Fethi, 1911 İtalyan-Türk Savaşı, Trablusgarp Cephesi, Balkan Harbi ve 1. Dünya Savaşı’nda kullanılan dioramalar, orijinal kostümler, aksesuarlar ve silahların yer aldığı Ottomania Sergisi’ne ev sahipliği yapacak. 29 Ekim Perşembe günü EXPO 2016 Antalya’da özel açılışı yapılacak olan Ottomania Sergisi, 23 Ekim’e kadar Kongre ve Sergi Merkezi 1. kat fuaye alanında ziyaretçilere açık olacak.
İstanbul Çağlayan’da bin 500 metrekarelik bir alanda, on binlerce eserin sergilendiği bir müze olan Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi’nden yapılan seçkilerle düzenlenen Ottomania Sergisi’nin küratörlüğü müzenin kurucusu Nejat Çuhadaroğlu tarafından yapıldı.
Tarihi şekillendiren savaşlar, olaylar ve dünyanın kaderini belirleyen dönüm noktalarının farklı bir bakış açısıyla sergilendiği Hisart Canlı Tarih Müzesi’nden gelen orijinal kostümler, dioaramalar ile yapılan Ottomania Sergisi, tarih meraklıları için sıra dışı bir anlatımla tarihin bilinmeyen kapılarını aralıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.