Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

OTONOMİ’nin resmi açılışı 2 Aralık’ta yapılacak

İkinci el oto galerileri için Akyurt’ta kurulan OTONOMİ, 2 Aralık Cuma Günü Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından hizmete açılacak.Şehir içinde faaliyet gösteren ikinci el oto galerilerinin taşınması için Akyurt’ta kurulan ve Büyükşehir...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2016 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2016 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
OTONOMİ’nin resmi açılışı 2 Aralık’ta yapılacak
İkinci el oto galerileri için Akyurt’ta kurulan OTONOMİ, 2 Aralık Cuma Günü Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından hizmete açılacak.
Şehir içinde faaliyet gösteren ikinci el oto galerilerinin taşınması için Akyurt’ta kurulan ve Büyükşehir Belediyesi’nin de altyapı, asfalt ve kaldırım çalışmalarıyla destek verdiği OTONOMİ, 2 Aralık Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından hizmete açılacak.
Büyükşehir Belediye Meclisi, Emek, Aydınlıkevler, Kazım Karabekir Caddesi, Turan Güneş Bulvarı, Cebeci Dumlupınar Caddesi, Etimesgut İstasyon Caddesi ve Demetevler’de çevresel faktörler açısından sıkıntıya neden olan ikinci el oto galerilerinin şehir dışına taşınmasına destek vermek amacıyla, geçen yıl aldığı kararların ardından denetimlerini sıklaştırarak taşınma işlemlerini hızlandırmıştı.
Toplam 375 bin metrekare alan üzerine kurulu olan ve 551’i otomobil galerisi olmak üzere toplam 663 bağımsız bölümün bulunduğu OTONOMİ’ye, 6 bin metre uzunluğunda 12 bin ton modifiye, 18 bin ton da binder asfalt serildi. Bölgede trafik güvenliği amacıyla da yollara 265 bariyer döşeyen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekipleri, ayrıca 14 bin metre bordür taşı, 18 bin 600 metrekare de tretuvar kaplaması yaptı.
Başkan Gökçek, Twıtter’dan duyurdu
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Twitter hesabından, OTONOMİ’nin 2 Aralık Cuma günü açılacağını, "Galerileri kent dışına taşıdık. İnşallah OTONOMİ, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın katılımları ile açılıyor” diye duyurarak, sosyal paylaşım hesabından açılış afişinin fotoğrafını paylaştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.