Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Otobüs İle Türkiye’deki Fotoğrafseverlerle Buluşma

Türkiye’nin önde gelen gezi ve belgesel fotoğrafçılarından Faruk Akbaş anlaştığı bir firma ile Türkiye’nin deneyimli eğitim kadrosunu bir araya getiren “X-Büs” ismini verdikleri otobüs ile Türkiye turuna başlıyor.X-Büs, 29 Nisan’da...

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin önde gelen gezi ve belgesel fotoğrafçılarından Faruk Akbaş anlaştığı bir firma ile Türkiye’nin deneyimli eğitim kadrosunu bir araya getiren “X-Büs” ismini verdikleri otobüs ile Türkiye turuna başlıyor.
X-Büs, 29 Nisan’da İstanbul’dan yola çıkacak ve yaklaşık 7 bin km yol yaptıktan sonra 04 Haziran’da İstanbul’a geri dönecek. Yolculuk boyunca Türkiye’nin fotoğraf açısından önde gelen 22 farklı noktasında söyleşiler ve atölye çalışmaları düzenlenecek. Etkinliklerin büyük bir kısmı doğanın ortasında gerçekleşecek. Fotoğraf severlerle buluşmalar, sıkıcı seminer salonlarında değil de; bazen bir kanyonun ortasında, bazen de 750 metre yükseklikte bir kalenin içinde yapılacak.
Faruk Akbaş, 30 yılı aşkın tecrübesi ile katılımcılara “Gezi ve Belgesel Fotoğrafçılığında İyi Fotoğrafın Sırları”nı örnek fotoğraflar üzerinden, her fotoğrafın hikayesine değinerek anlatacak. Fotoğraf makinelerindeki yeni nesil teknolojilerin, fotoğrafçının yaratıcılığına sağladığı katkılara ve özgün bir tarz oluşturmadaki rolüne de değinecek olan Akbaş, sunumun sonunda katılımcıların sorularını cevaplayacak. X-Büs’ün kapıları tüm fotoğrafseverlere açık. Seminerlerde kontenjan limiti yok. Atölye çalışmalarında ise katılımcılarla bire bir ilgilenilebilmesi için kontenjan 30 kişi ile sınırlandırıldı. Atölye çalışmalarında tüm katılımcılara fotoğraf makinesi ve lens ücretsiz olarak sağlanacak, Kısaca fotoğraf makineniz olmasına dahi gerek yok. Katılımcıların etkinlik boyunca çekecekleri fotoğraflar da kendilerine ait olacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.