Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Otizmli Çocuklar İçin Trakya’da Bir İlk

Edirne’de, 2010 yılından itibaren otizmli çocuklara yönelik hizmet veren 2. Bayezid Özel Eğitim Uygulama Merkezi, ’Duyu Bütünleme Terapisi’ uygulaması ile Trakya’da bir ilki gerçekleştirdi.Edirne 2. Bayezid Özel Eğitim Uygulama Merkezi...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne’de, 2010 yılından itibaren otizmli çocuklara yönelik hizmet veren 2. Bayezid Özel Eğitim Uygulama Merkezi, ’Duyu Bütünleme Terapisi’ uygulaması ile Trakya’da bir ilki gerçekleştirdi.
Edirne 2. Bayezid Özel Eğitim Uygulama Merkezi 1. Kademe, 2. Kademe ve İş Uygulama Merkezi’nde bulunan ’Duyu Bütünleme Odası’nı ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, otizmli bireyler için Trakya Bölgesi’nde ilk kez uygulanan yöntem hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.
TRAKYA’DA BİR İLK ’DUYU BÜTÜNLEME TERAPİSİ’
Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, otizmli çocuklara yönelik hizmet veren 2. Bayezid Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde Trakya Bölgesi’nde olmayan imkanları sağladıklarına değinerek, "Özellikle otizmli bireylerimizin duyusal hayatını dengelemeleri, seçim yapmalarını, organize etmelerini ve duyusal uyarılara yanıt vermekte bir takım sıkıntılar yaşadığını biliyoruz. Biz burada ’Duyu Bütünleme Terapisi’ ile çocuklarımızın duyusal tecrübelerini, nörofizyolojik adaptasyonu ve çocuğun duruma uygun beklenilen davranışı açığa çıkarmalarını bir anlamda sağlıyoruz" dedi.
"TOPLUMDA DEĞERLİ VE ETKİN BİR BİREY OLARAK HİSSETMELERİNİ İSTİYORUZ"
Özcan, özellikle otizmli çocukların sinir sistemini olumlu yönde etkilemeyi hedeflediklerini dile getirerek, "Böylece çocuğumuzun çevresi ile olan sosyal, duygusal ve fiziksel etkileşimine bir pozitif fayda sağlamak amacıyla bütün bu imkanları gerçekleştirdik. Hiçbir şekilde iletişim kuramayan, hiçbir uyarıya tepki vermeyen çocuklarımızın bu hizmetlerden sonra hakikaten dışarıyla iletişim kurduklarını, kendilerine bir özgüven geliştirdiklerini, yani toplumun bir anlamda değerli ve etkin bir bireyi olarak hissettiklerini görüyoruz" diye konuştu.
"ÇOK ÖZGÜN UYGULAMA KOŞULLARI SAĞLANDI"
2. Bayezid Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin 2010 yılında Edirne’de eğitim ve öğretim hayatına başladığını belirten Özcan, "Bilindiği üzere otistik çocuklar üzerine eğitim veren bir merkez burası. Şu anda Trakya Üniversitesi’nin bünyesinde bu hizmetleri devam ettiriyoruz. Burada çok özgün uygulama koşulları sağlandı özellikle öğrencilerimiz çok iyi öğrenme koşullarıyla eğitim ve öğretimlerine devam ediyor. Öğrencilerimiz tablet bilgisayarlar aracılığıyla eğitim almaktalar. Spor sınıfımızda x-box kinect cihazı ile fiziksel aktivitelerini, bahçemizdeki kondisyon merkezinde trambolinde kendilerinin kas becerilerini geliştirmeye çalışıyorlar. Okulumuzun birçok yerel, ulusal ve AB projesinde deneyimi vardır" dedi.
Edirne 2. Bayezid Özel Eğitim Uygulama Merkezi 1. Kademe, 2. Kademe ve İş Uygulama Merkezi Okul Müdürü Serap Kara da merkezlerinde 7 ila 23 yaş arasında 23, 23 yaş üzeri ise 3 tane öğrencilerinin eğitim ve öğrenim hayatına devam ettiğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.