Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmanlı’dan Uzakta Bir Hilafet Savunucusu: Hindistan Hilafet Hareketi

Güney Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi Tarafından Düzenlenen "hindistan Hilafet Hareketi-türkiye-güney Asya İlişkileri" Panelinde Osmanlı'nın Dağılma Sürecinde Hilafetin Devamlılığını Savunan Hindistan Hilafet Hareketi’nin Dinamikleri Ele Alınacak.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmanlı’dan Uzakta Bir Hilafet Savunucusu: Hindistan Hilafet Hareketi
Güney Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (GASAM) tarafından düzenlenen "Hindistan Hilafet Hareketi-Türkiye-Güney Asya İlişkileri" panelinde Osmanlı’nın dağılma sürecinde hilafetin devamlılığını savunan Hindistan Hilafet Hareketi’nin dinamikleri ele alınacak.
Osmanlı’dan 5 bin kilometre uzaklıkta bir Müslüman topluluğun hilafete inancının ve İngiltere’ye karşı giriştikleri mücadelenin hikayesi, 14 Mayıs Cumartesi saat 14.00’te Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Haliç Yerleşkesi konferans salonunda konuşulacak.
AK Parti Milletvekili Dr. Zehra Taşkesenlioğlu, Başbakan Başdanışmanı Dr. Ömer Korkmaz, İstanbul Üniversitesi Öğr. Üye. Zekai Kardaş ve Dr. Yunus El Nedvi’nin konuşmacı olduğu panelde sosyal, kültürel ve ekonomik bağlar kapsamında Türkiye’nin Güney Asya ülkeleriyle mevcut durumu değerlendirilip, ikili ilişkilerin arttırılması için öneriler ortaya koyulacak. Hindistan Hilafet Hareketi’ne ait fotoğrafların yer aldığı bir sergi de panel kapsamında görülebilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.