Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Belgeler Ve Fotoğraflarla Bayrampaşa” Kitabı Tanıtıldı

Osmanlı’dan Cumhuriyet dönemine kadar Bayrampaşa’nın tarihinin belgeleri ve fotoğrafları bir araya getirilerek oluşturulan “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Belge ve Fotoğraflarla Bayrampaşa” adlı kitabın tanıtımı yapıldı.Bayrampaşa...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 22:32
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 22:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmanlı’dan Cumhuriyet dönemine kadar Bayrampaşa’nın tarihinin belgeleri ve fotoğrafları bir araya getirilerek oluşturulan “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Belge ve Fotoğraflarla Bayrampaşa” adlı kitabın tanıtımı yapıldı.
Bayrampaşa Belediye’si, Osmanlı döneminden başlayan ve Cumhuriyet Dönemine kadar Bayrampaşa ilçesinin fotoğraf ve belgelerini bir araya getirdiği “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Belge ve Fotoğraflarla Bayrampaşa” adlı kitabın tanıtımını Titanic Business Otel’de yaptı. Düzenlenen törene, AK Parti İstanbul il Başkanı Selim Temurci, eden Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, İlçe kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Başbakanlık Osmanlı Arşivi Araştırmacısı Ebul Faruk Önal, Kırklareli Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Raşit Gündoğdu, Osmanlı Arşivi Daire Başkanı Önder Bayır ve çok sayıda davetli katıldı.
Sergi açılışı ile başlayan tanıtım toplantısı Osmanlı döneminden Cumhuriyet Dönemini anlatan kısa film gösterimi ile devam etti. Protokol konuşmalarının ardından “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Belge ve Fotoğraflarla Bayrampaşa” adlı kitabın hazırlanmasında emeği geçenlere plaket ve çiçek takdiminde bulunuldu.
“GEÇMİŞTEN GELECEĞE KÖPRÜ KURDUĞUMUZ BİR ESER”
Programda konuşan AK Parti İstanbul il Başkanı Selim Temurci, “Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, kitabı tanıtmasından benim anladığım kadarıyla bir ansiklopedi ortaya çıkmış. Cumhuriyete bu belgeler ve fotoğrafları taşıyarak aslında çok farklı bir şey söylüyoruz. AK Parti hükümeti dünyanın her yerinde Osmanlının yaptığı eserleri onarıp ortaya çıkartıyor. Ortaya çıkartılan eserleri de yeni nesil ile buluşturuyor ise bu gün burada tanıtılan eser geçmişten geleceğe köprü kurduğumuz bir eser olacaktır” dedi.
“BU KİTAP SADECE KÜTÜPHANENİZİ SÜSLEMEYECEK”
Bir Osmanlı paşasının ismini taşıyan bir ilçede olduklarını ifade eden Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Osmanlı döneminden günümüze kadar olan, Osmanlı’nın yapmış olduğu tüm belgeleri arşivledik ve onları bugün resimler ile beraber bir kitapçık haline getirdik. Bu kitabın yapımı ortalama 6 yıla yakın bir zaman içerisinde toplanan dokümanları bir kitaba yerleştirdik. Bu kitap sadece kütüphanelerimizi süslemeyecek, aynı zamanda bilgi daracığımızı genişletecek. Osmanlı’nın nasıl bir hükümdar olduğunu belgeleri ile bu kitapta görülebilecek” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.