Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmanlı Torunları “Çanakkale Buluşması” İle Bir Araya Geldi

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, “1. Uluslararası Çanakkale Buluşması” programında yaptığı açıklamada, “Balkan savaşında yaşadığımız hezimet adeta Çanakkale’de zafer duygusuna dönüştü. Kardeşlerim için Çanakkale’de...

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 20:27
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 20:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, “1. Uluslararası Çanakkale Buluşması” programında yaptığı açıklamada, “Balkan savaşında yaşadığımız hezimet adeta Çanakkale’de zafer duygusuna dönüştü. Kardeşlerim için Çanakkale’de kazanılacak bir zafer bayrağın ve vatanın yeniden kazanılmasıydı ve işte bunun için hiç düşünmeden canlarını feda ettiler” dedi.
Çanakkale Savaşı’nda 101 yıl önce vatan topraklarını savunan Balkanlardaki Osmanlı torunları “1. Uluslararası Çanakkale Buluşması” programında bir araya geldi. Etkinliğe Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve çok sayıda davetli katıldı.
“İNSANİN EN KIYMETLİ VARLIĞI OLAN CANINDAN VAZGEÇMESİNİ SAĞLAYAN ŞEY NEDİR?”
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, yaptığı konuşmada, “İnsanın en kıymetli varlığı olan canından vazgeçmesini sağlayan şey nedir? Bu sorunun cevabi çok önemli Balkanlardan adeta felç felç sökün halinde Çanakkale’ye koşan insanlar neden canlarını feda ettiler. Bir insan bayrağını kaybettiği zaman özgürlüğünü, devletini kaybettiği zaman dirliğini, düzenini kaybeder. Balkan savaşında yaşadığımız hezimet adeta Çanakkale’de zafer duygusuna dönüştü. Kardeşlerim için Çanakkale’de kazanılacak bir zafer bayrağın ve vatanin yeniden kazanılmasıydı ve işte bunun için hiç düşünmeden canlarını feda ettiler” ifadelerini kullandı.
Hz. Mevlana’nın “İnsanın kıymetini anlamak istiyorsanız onun amacına bakınız insanın kıymeti amacı kadardır” sözünden alıntı yapan Ünal, “Orada şahadet mertebesine ulaşanların davasına baktığınız zaman onların değerinin ölçülemez olduğunu anlıyoruz. Çanakkale ortak vatanimizin ortak bayrağımızın savunulduğu ve 7 düvele karşı galip gelindiği yerdir” dedi.
Programa katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, “İçinizde bileniniz vardır bilmeyeniniz vardır benimde anam balkanlardan dolayısıyla kendinizi balkanlarda gibi hissedebilirsiniz siz çok şerefli insanlarsınız çünkü bizim tarihimizde çok önemli yeri olan Çanakkale şehitlerinin torunlarısınız atalarınızın savaştığı yerleri görmek için gelmeniz çok güzel bir duygu böyle bir organizasyon dolayısıyla emeği gecen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Sizlere burada ev sahipliği yapmak bize gurur veriyor. Umarım ki Türkiye’den güzel duygularla ayrılırsınız. Biraz önce bir kardeşimiz konuşma yaparken Türkiye’den çok şey beklediklerini ifade ettiler. Dualarınızı Türkiye’den Recep Tayyip Erdoğan’dan ve Ak Parti iktidarından eksik etmeyiniz” şeklinde konuştu.
Program sonrasında şehit yakınları Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a getirdikleri hediyeleri sundular.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.