Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmanlı Sofralarının Vazgeçilmez Lezzeti ’Mutancana’

Rixos Thermal Eskişehir, Ramazan ayında gelen misafirlerine iftarda Osmanlıya özgü yemekler sunarak farklı bir damak tadı oluşmasını sağlıyor.Ramazan ayında farklı mekanlarında oruç açmak isteyen misafirlere ayrıcalık sunan Rixos Thermal...

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2016 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2016 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmanlı Sofralarının Vazgeçilmez Lezzeti ’Mutancana’
Rixos Thermal Eskişehir, Ramazan ayında gelen misafirlerine iftarda Osmanlıya özgü yemekler sunarak farklı bir damak tadı oluşmasını sağlıyor.
Ramazan ayında farklı mekanlarında oruç açmak isteyen misafirlere ayrıcalık sunan Rixos Thermal Eskişehir, gelen konuklarına birbirinden farklı menüler sunarak damak tatlarında farkındalık oluşturuyor. Otelin müşterilerine son sunduğu yemek ise Osmanlı’ya özgü olan Mutanca. Konuklarına Osmanlı yemeği sunan şef, hedefin hem Osmanlı yemeklerini tanıtmak hemde gelen misafirlerin sunulan farklı yemeklere karşı memnun kalması olduğunu ve Osmanlı damak tadını günümüze taşıyan Otel Şefi Erçin Aksu, yemeği ilk kez tadan misafirlerin önce şaşırdığını söyledi.
Osmanlıdan gelen yemeğin Türklerin damak tadına yakın olduğuna dikkat çeken Şef Aksu “Bugün yaptığımız yemek, Osmanlı Saray Mutfağı’ndan gelen Mutancana yemeği. Bu yemek görmüş olduğunuz gibi kuru meyveler ve badem ile etin buluşmasında oluşuyor. Belki içerisindeki malzemeler dolayısıyla halkımıza pek hitap etmiyor olabilir ama Osmanlı Muftağı’nda eskiden padişahlarımız bu yemekleri severek ve beğenerek yiyorlarmış. Şimdi de biz bu yemekleri halkımıza sunmaya başladık. İftar menülerimize koyduk ve halkımızın beğenisine sunmaya başladık. Şuanda ilk gören misafirlerimiz içerisindeki malzemelerden dolayı biraz yadırgıyor ama yiyenler tekrardan ‘bu yemekten istiyoruz’ diyerek, yemeğin kökenini geçmişini sormaya başlıyorlar. Osmanlı’dan gelen bir millet olduğumuz için damak tadımıza uyan hünkarbeğendi olsun, mutancana olsun bu tarz yemekler etli daha çok halkımızın sevdiği et üzerine olan yemekler olduğu için, vatandaşlar beğenerek severek yiyor.”
Yemeğin yapımı hakkında da konuşan Şef Erçin Aksu şunları söyledi:
“Mutancana yemeğini kuru meyvelerle beraber kavuruyoruz. Soğanı, sarımsağı, karabiberi tuzu ve balı var içerisinde. Bunları hep birlikte kavurup, ondan sonra fırına veriyoruz. Fırında çektirdikten sonra sunuma geçiyoruz. Bu yemekte, bayağı bir kalori patlaması yaşıyoruz. O da görüldüğü üzere kuru meyveler ile kuzu etinin birleşmesi ve üzerine de bal eklenmesinden dolayı oluyor. Bu yemeği iftarda misafirlerimiz çok beğenerek yiyor. Kilo almak istemeyen misafirlerimizin biraz daha özen göstermeleri gerekiyor. Gün içerisinde oruç olan misafirlerimiz kalori kaybettikleri için bu yemek kaybolan kaloriyi dengelemeye yarıyor. Herhangi bir sakıncası yoktur.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.