Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmanlı Mezarlığı Gün Yüzüne Çıkarıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşa’da bakımsızlık nedeniyle bitkiler arasında kaybolan ve içerisinde Osmanlı döneminden mezarların da bulunduğu Beyre Mezarlığı’nı temizleyerek gün yüzüne çıkardı.Antalya Büyükşehir Belediyesi...

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2016 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşa’da bakımsızlık nedeniyle bitkiler arasında kaybolan ve içerisinde Osmanlı döneminden mezarların da bulunduğu Beyre Mezarlığı’nı temizleyerek gün yüzüne çıkardı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Gazipaşa Mezarlıklar Birimi, Beyrebucak Mahallesi Beyre Mezarlığı’nda gerçekleştirdiği temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarıyla tarihe ışık tuttu. Ekipler, içerisinde Osmanlı Dönemi’nden Müslüman ve değişik dinlere mensup insanların mezarlarının bulunduğu, son cenazenin 1983 yılında defnedildiği Beyre Mezarlığı’nı 1 ay süren çalışmanın ardından gün yüzüne çıkardı. Yaklaşık 2 bin mezarın bulunduğu 10 bin metrekarelik alan, ziyaret edilebilir hale geldi.
Gazipaşa Beyrebucak Mahallesi Muhtarı Veli Bir, mezarlığın temizlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel olmak üzere mezarlık hizmetlerinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yıllardır kullanılamayacak durumda olan, geçmişi Osmanlı Dönemi’ne kadar uzanan Beyre Mezarlığımız yüzüne çıktı. Burası tarihi bir mezarlık. En son bu mezarlığa annemi 1983 yılında defnettik. Ondan sonrada bu mezarlık hiç kullanılmamıştı. İçine giremediğimiz mezarlığımız 2016 yılında tekrar vatandaşlarımızın kullanımına açıldı" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.