Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmanlı Döneminden kalma 300 bin liralık taht dikkat çekti

Tarihe tanıklık eden eşyalar bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen "Beşiktaş Antika ve Nostalji Festivali" ile meraklılarıyla buluştu. Festivalde, Osmanlı Dönemi’nden kalma ve 300 bin lira değerinde olduğu belirtilen taht ise dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Tarihe tanıklık eden eşyalar bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen "Beşiktaş Antika ve Nostalji Festivali" ile meraklılarıyla buluştu. Festivalde, Osmanlı Dönemi’nden kalma ve 300 bin lira değerinde olduğu belirtilen taht ise dikkat çekti.

Antika kültürünü genç kuşaklara tanıtmak ve antika ekonomisine katkı sağlamak amacıyla Beşiktaş Antikacılar ve Sahaflar Derneği’nin bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği "Beşiktaş Antika ve Nostalji Festivali" tarihi renkleriyle İstanbul’u geçmişle buluşturdu. Beşiktaş Belediyesi ev sahipliğinde Beşiktaş Deniz Müzesi’nde gerçekleştirilen festivalin resmi açılışına Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Örnek, sunucu Osmantan Erkır, usta sanatçı Cem Karaca’nın eşi İlkim Karaca, antika meraklıları ile sayıda antikacı katıldı. Festivalde bir döneme damgasını vuran plaklar, eski gazeteler, fotoğraf makinaları, tesbih ile resimler sergilenirken Türk ve Osmanlı eserlerinin en nadide parçaları da ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Festivalde Osmanlı Dönemi’nden kalma ve 300 bin lira değerinde olduğu belirtilen taht ise vatandaşların ilgisini topladı.300 bin lira değerindeki taht alıcısını beklerken vatandaşlar da tahta oturarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Örnek de tahta oturarak hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

“Emeği geçenleri kutluyorum”

4’üncüsü gerçekleştirilen ve çok sayıda farklı ürünün antika severlerle buluşturulduğu etkinliğe herkesi davet ettiğini söyleyen Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Örnek, “Çok ürün var alan dar gibi görünse de anlamlı bir binada bir müzenin içinde böylesi bir ortamda 4’üncüsü açıldığına göre demek ki her şey oturmuş. Ben bu anlamda emeği geçenleri kutluyorum” ifadelerini kullandı

“Görünce kendimizi alamadık”

Antika eşyalara ilgisi olduğunu ve festivali duyunca katılmak istediğini söyleyen Jale Özçer Teker, “ Hayatta en sevdiğim şeylerden biri antika, çok zevkli güzel şeyler. Daha fazla para olsa da sahip olabilseydik gene de şimdiye kadar aldıklarımdan çok mutluyum. Karşı tarafta oturuyoruz misafir gelmiştik görünce kendimizi alamadık” dedi.

“Geçmişin radyolarına bakacağım”

Tespihlere ilgisi olduğunu ve kendisine uygun bir teşbih baktığını ifade eden İsmail Çermik, “Antikalara bakacağım, antikalardan işime yarayan bir şey olursa almak istiyorum. Tespihler güzel fiyatlarını bilmiyorum şu anda soracağım keseme uygunsa almak istiyorum. Geçmişin radyolarına bakacağım” şeklinde konuştu.

Beşiktaş Antika ve Nostalji Festivali kapsamında kurulan stantlar 17 Aralık’a kadar saat 10.00- 20.30 arasında antika meraklılarının ziyaretine açık olacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.