Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmaniye’de Ramazan Bayramı Hazırlıkları

Osmaniye’de, Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala hazırlıklar devam ediyor. Çukurova’nın ayırt edici ürünlerinden olan bayram kömbesi yapımına da başlandı. Geçmiş yıllarda daha çok imece usulü yapılan kömbe artık günümüzde...

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2016 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2016 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmaniye’de, Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala hazırlıklar devam ediyor. Çukurova’nın ayırt edici ürünlerinden olan bayram kömbesi yapımına da başlandı. Geçmiş yıllarda daha çok imece usulü yapılan kömbe artık günümüzde daha çok fırınlarda üretiliyor.
Geleneksel bir lezzet olan bayram kömbesi içerisinde yer alan özel baharatlar sayesinde damakta eşsiz bir tat bırakmasının yanı sıra uygun koşullarda saklandığında bayatlamadan aylarca kalabiliyor.
Fırın işletmecisi Mehmet Sergi, kilogram fiyatının 7 liradan satıldığını belirtti. Sergi, “Eskiye nazaran pek rağbet yok. Eskiden bayram kömbesinin olmadığı evde orucun kabul olunmaz diye düşünüyordu vatandaşlar. Şimdi ise maalesef eski talep yok. İşlerimiz düşük pek rağbet yok. 1972 yılından beri yani ilkokuldan beri bu işin içerisindeyim. Daha önce işçilik yaptım şimdi ise kendi işletmem var. Yılların verdiği tecrübeye dayanarak ta bizim kömbe işlerimiz eskiden daha yoğundu. Ramazan Bayramı gelmeden 15 gün kalasıya daha çok çalışıyorduk. Daha fazla rağbet oluyordu. Maalesef birkaç yıldır işlerimiz düştü" dedi.
Bayram kömbesinin eşsiz bir tadı olduğunu söyleyen Sariye Kızar ise, “Eskiden evde kendimiz imece usulü yapardık. Ama fırında yapılanların da ev yapımı tadı vermesinden dolayı fırından almaya başladık. Bayramda evimize gelen misafirlerimize bunlardan ikram ediyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.