Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmaniye’de Kurban Bayramı tedbirleri

Osmaniye Belediyesi, vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram geçirmesi için bir dizi önlem aldı.Osmaniye Asri Mezarlığı başta olmak üzere mahallelerde bulunan diğer mezarlıkta bayram öncesi gerekli bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı....

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2017 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2017 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmaniye’de Kurban Bayramı tedbirleri

Osmaniye Belediyesi, vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram geçirmesi için bir dizi önlem aldı.

Osmaniye Asri Mezarlığı başta olmak üzere mahallelerde bulunan diğer mezarlıkta bayram öncesi gerekli bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı. Kurban Bayramı süresince arefe gününden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’ndan Asri Mezarlığa ücretsiz servis kaldırılacak.

Kurban Bayramının birinci gününde caddelere belediye ekipleri tarafından gülsuyu esansı sıkılacak.

Samet Aybaba İzci Kampı yanı (Fakıuşağı Yurtkur Binası Karşısı) Osmaniye Belediyesi Hayvan Satış Pazarı (Yunus Emre Mahallesi) kurban satış alanları olarak belirlendi.

Belediye mezbahanesi, Salı Pazarı Kapalı Semt Pazarı ve Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından belirlenen özel kesim yerinde, kasap bulundurmak şartı ile özel oto yağlama ve yıkama yerlerinde, kurban satış yerlerinde uygun mekanlarda kesim yapılabilecek.

Kamuya açık alanlarda, yol, park gibi yerlerde kurban kesimi yapılamayacak. Vatandaşlar kendilerine ait alanlarda genel sağlık kurallarına ve Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından alınan kararlara uygun bir biçimde kurbanlarını kesebilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.