Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmaniye’de demokrasi şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı

Osmaniye’de, darbe girişiminde hayatlarını kaybeden demokrasi şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı.Bugün öğle namazı öncesinde tüm camilerde sala okunarak, Osmaniyeliler gıyabi cenaze namazına davet edildi. Enverul Hamit Cami’de...

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmaniye’de, darbe girişiminde hayatlarını kaybeden demokrasi şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Bugün öğle namazı öncesinde tüm camilerde sala okunarak, Osmaniyeliler gıyabi cenaze namazına davet edildi. Enverul Hamit Cami’de öğle namazı öncesi İl Müftüsü Ramazan Çortul, birlik ve beraberlik mesajları verdiği konuşmasının ardından şehitler için dua yaptırdı. Öğle namazının ardından da tüm demokrasi şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldırdı. Cenaze namazının ardından Vali Kerem Al ve protokol mensupları vatandaşların taziyelerini kabul ettiler.
Osmaniye Valisi Kerem Al, yaptığı açıklamada, “Demokrasi şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. 15 Temmuz günü bu milletin tarihine kara bir leke, 16 Temmuz günü ise bu kara lekenin silindiği, demokrasi bayramı olarak yad edeceğimiz bir gündür. Bu milletin emeği ile yetişen daha sonra hainleşen ve hain tuzaklara düşen bir takım hainlerin namlularına karşı göğüslerini siper eden şehitlerimizi tekrar rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun. Bugün kıldığımız sembolik cenaze namazı bu amaca yönelikti. Tüm milletimizin başı sağ olsun ve Allah bir daha bu tür afatları göstermesin” dedi.
Gıyabi cenaze namazına, Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye milletvekilleri Suat Önal, Mücahit Durmuşoğlu ve Ruhi Ersoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda Osmaniyeli katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.