Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmangazi’den Yaşlı Adama Yardım Eli

Osmangazi Belediyesi, prostat hastası olan ve ilerleyen hastalığından dolayı yürüyemez hale gelen 78 yaşındaki Durmuş Ali Arı’nın imdadına yetişti.Zafer Mahallesi’nde yaşayan Durmuş Ali Arı’nın hayatındaki ilk dram 30 yıl önce başladı....

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2016 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2016 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmangazi Belediyesi, prostat hastası olan ve ilerleyen hastalığından dolayı yürüyemez hale gelen 78 yaşındaki Durmuş Ali Arı’nın imdadına yetişti.
Zafer Mahallesi’nde yaşayan Durmuş Ali Arı’nın hayatındaki ilk dram 30 yıl önce başladı. 3 çocuk sahibi yaşlı adamın en büyük oğlu evi terk etti. Oğlunun evden ayrılmasından sonra aile büyük üzüntü yaşarken, yaşlı adamın eşi Cazibe Arı, yaşadığı ruhsal bunalımı atlatamayarak akıl sağlığını yitirdi. Ailenin ortanca çocukları da iş için evden ayrılınca 3 aydır haber alınamaz oldu. Zafer Mahallesi’nde psikolojik rahatsızlığı olan en küçük oğlu Berkant Arı ve eşi Cazibe Arı ile küçük bir evde yaşam mücadelesi veren Durmuş Ali Arı, iki yıl önce prostat hastalığına yakalandı. Mahalle sakinlerinin iddiasına gören akli dengesi yerinde olmayan eşi ve çocuğu tarafından şiddet gören yaşlı adam, maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi olamayınca hastalığı ilerleyerek yürüyemez hale geldi.
Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesi ‘Belediyem Benimle’ ekiplerinin yapmış olduğu mahalle ziyaretleri sırasında ulaştığı 78 yaşındaki Durmuş Ali Arı’nın durumundan haberdar olan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yaşlı adamı evinde ziyaret etti. Durmuş Ali Arı ile uzun uzun sohbet ederek, hastalığı hakkında bilgi alan Başkan Dündar, yaşlı adamın tedavi edilmesi konusunda gerekli talimatı verdi. Durmuş Ali Arı’nın tedavisi için girişimlere başlayan belediye ekipleri, yaşlı adamı hastaneye götürerek genel cerrahi, göz, iç hastalıkları, nöroloji, ortopedi, psikiyatri ve üroloji bölümlerinde tek tek muayene olmasını sağladı. Yaşlı adam sağlık kontrollerinin ardından kendi talebi ile huzurevine yatırıldı. Bundan sonra huzur içinde yaşamını sürdüreceği huzurevine ilk adımı atarken oldukça sevinçli olan yaşlı adam, onun için seferber olan Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar ve ekiplerine teşekkür etti.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “’Belediyem Benimle’ projesi sayesinde ulaştığımız Durmuş Ali amcamız, bizden yardım talep etti. Bizler de imkanlarımızı zorlayıp kendisinin tedavi olmasına ve huzurevine yerleştirilmesine aracılık ediyoruz. İnşallah, ömrünün kalan kısmını sağlıklı, huzur içerisinde geçirir” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.