Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmangazi Meydanları ile nefes alıyor

Osmangazi Belediyesi tarafından Bahar Mahallesi’nde 3 bin 529 metrekare alan üzerinde inşa edilen meydan ve park düzenlemesi törenle açıldı. Başkan Mustafa Dündar, Osmangazi’de 27 yeni meydan ve 264 park inşa ettiklerini belirterek, "430 bin...

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2018 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2018 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmangazi Meydanları ile nefes alıyor

Osmangazi Belediyesi tarafından Bahar Mahallesi’nde 3 bin 529 metrekare alan üzerinde inşa edilen meydan ve park düzenlemesi törenle açıldı. Başkan Mustafa Dündar, Osmangazi’de 27 yeni meydan ve 264 park inşa ettiklerini belirterek, "430 bin metrekarelik yeşil alan oluşturduk. Kamulaştırmalara toplamda 491 milyon lira harcadık" dedi.

Osmangazi Belediyesi hayatın her alanına dokunan yatırımlarla ön plana çıkarken, yeni park ve meydan projeleriyle de hizmete devam ediyor. Bahar Mahallesi’nde kamulaştırılan binaların yerine inşa edilen meydan ve parkın açılışı görkemli bir törenle yapıldı.

Merkezden en uç noktaya kadar ilçenin her yerinde Bursalılara nefes alacakları alanlar kazandırdıklarını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Bugün 65 noktada Osmangazi Belediyesi’nin inşaat çalışmaları ve şantiyesi var. Osmangazi’nin yaptığı hizmetler sadece Osmangazi ile değil Bursa’ya da hitap etmekte. Bursa’nın tüm ilçeleri buradan geçiyor. Herkes bu hizmetlerden faydalanıyor. Yaptığımız hizmetler birer örnek niteliğini teşkil ediyor. Diğer belediyeler tarafından takip ediliyor. Bir yandan tarihe sahip çıkarken, diğer taraftan vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda nefes alacakları meydanlar, parklar inşa ediyoruz. Osmangazi’de 27 yeni meydan kazandırdık" dedi.

136 mahallede hizmet verdiklerini hatırlatan Başkan Dündar, "Bahar Mahallesi’nde kamulaştırma yaptık, parkı yeniledik. Muhtarlık binası ve sağlık ocağı meydana çıktı. Amacımız insanımızın daha güzel hayat sürmesini temin etmek. İnsanımızın hizmetlere daha kolay ulaşmasının altyapısını oluşturmak. Bizler Bahar Mahallesi’nde 2 camide çevre düzenlemeleri yaptık. Osmangazi genelinde 27 meydan kazandırdık. Yeniden Yeşil Bursa’yı inşa edeceğiz. Eskiden Yeşil Bursa deniliyordu, yeşil sıfatı yok oldu. Yeşil Bursa yeniden ayağa kalkacak. Çoğu kamulaştırılan toplamda 264 parkta 430 bin metrekarelik yeşil alan oluşturduk. Bugüne kadar 491 milyon lira kamulaştırmaya harcadık. Bahar Meydanı’nın harika bir peyzaj ve tasarım var. Herkesin içinin açıldığı bir meydan ortaya çıktı. Süs havuzu, oyun alanları, spor alanları ve çocuk oyun alanlarıyla güzel bir meydan ortaya çıktı" diye konuştu.

Düzenli bir şehir inşa etmek için Hamitler, Yunuseli, Demirtaş ve Soğanlı’da örnek çalışmalara imza attıklarını da kaydeden Başkan Dündar, "Hamitler, Yunuseli, Soğanlı’da yeni birer şehir yükseldi. Hamitler’de 32 bin daireye ruhsat verip 125 bin kişilik şehir inşa ettik. Belediyecilik bu. Demirtaş 16 bin nüfuslu bir bölgeydi, şimdi 85 bin nüfusa çıkan, o günden bu yana hızlı yapılaşması olan bir bölgemize dönüştü. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını görüp karşılayan bir yönetim gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bahar Meydan ve parkının açılışı törenle yapıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.