Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmangazi Belediyesi'nden spastik çocukların tedavilerine önemli destek

Osmangazi Belediyesi, Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin ek bina yapılması için arazi tahsis etti.Dezavantajlı grupta yer alan vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak adına çalışmalarını sürdüren...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2018 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2018 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmangazi Belediyesi'nden spastik çocukların tedavilerine önemli destek

Osmangazi Belediyesi, Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin ek bina yapılması için arazi tahsis etti.

Dezavantajlı grupta yer alan vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak adına çalışmalarını sürdüren Osmangazi Belediyesi, Altınova Mahallesi’nde hizmet veren ve ek binaya ihtiyaç duyan Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin genişletilmesinin önünü açtı. Osmangazi Belediyesi, hastaneye ek bina inşa edilmesi için mülkiyeti belediyeye ait araziyi Sağlık Bakanlığı’na devretti. Arazinin devri için Ankara’ya giden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı ziyaret etti. Yapılan görüşmenin ardından imzalanan protokol ile hastanenin hemen yanında yer alan Osmangazi Belediyesi’ne ait arazi Sağlık Bakanlığı’na devredildi. Osmangazi Belediyesi’ne ait arazinin yanı sıra hazineye ait arazinin de eklenmesiyle birlikte yaklaşık 8 bin metrekarelik alana bakanlık tarafından ek hastane binası inşa edilecek.

Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir ile protokol imzalayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Belediyesi olarak okul, hastane, park ve spor alanı gibi tesislerin yapılması için gerekli arazi teminine önem verdiklerini ifade ederek, “Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yanına ek bina inşa edilmesi için geçtiğimiz yıllarda imar planlarında değişiklik yapmıştık. Bu değişiklik ile ek bina inşaatının önündeki en büyük engel de ortadan kalmıştı. Şimdi de hastanenin genişletilmesi adına gerekli olan arazi teminini sağladık. Ek binasının yapılmasıyla birlikte hastane daha kaliteli hizmet verir duruma gelecektir. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Hastanede tedavi gören çocukların eğlenip, aileleriyle birlikte keyifli zaman geçirebilmeleri adına Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne engelsiz park yaptıklarını da hatırlatan Başkan Dündar, “Vatandaşlardan ve hastane yönetiminden gelen talep üzerine desteklerimizi sürdürüyoruz. Burası, ülkemizin özel hastanelerinden bir tanesi. Bizler de buraya imkanlarımız doğrultusunda destek olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.