Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmaneli’ne lokum fabrikası kuruluyor

Bilecik’in Osmaneli İlçe Belediyesi tarafından kurulmasına karar verilen fabrikada, ilçeye has ayvalardan damak keyfine çok daha uygun tada sahip olacak lokum üretilecek.Konuyla ilgili açıklama yapan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin,...

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2018 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2018 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmaneli’ne lokum fabrikası kuruluyor

Bilecik’in Osmaneli İlçe Belediyesi tarafından kurulmasına karar verilen fabrikada, ilçeye has ayvalardan damak keyfine çok daha uygun tada sahip olacak lokum üretilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, rahmetli eski Osmaneli Belediye Başkanı Selahattin Çetintaş döneminde büyük zahmetlerle ve araştırmalarla oluşturulan ayva lokumunun ilk üretiminin Ankara’nın Beypazarı ilçesinde geçekleştirildiğini hatırlattı. Sonrasında ayva lokumunun yine rahmetli Osmaneli Belediye Başkanı Selahattin Çetintaş döneminde ilçede kurulan bir fabrikada üretildiğini anlatan Başkan Şahin, "Patenti ve üretimi Osmaneli Belediyesine ait ayva lokumu fabrikası Osmaneli Belediye Başkanı Selahattin Çetintaş’ın hayatını kaybetmesinden sonra göreve gelen Mehmet Isıkan döneminde özel sektörden bir şirkete satılmıştı. 15 Temmuz hain darbe olayı sonrası bu tesisleri alan şirketin ortağı hakkında yürütülen davada ilk sahibi mahkemesinde ceza almıştı. Her ne kadar şirketin şu anki sahibi farklı olsa da şirketin ilişkilendirilmesi nedeniyle ayva lokumu belediyemiz ve belediyelerimiz acısından bu şirketten temin edilemiyordu. Bazı belediyelerimizin Osmaneli ilçesinin değeri olmuş ayva lokumunu geçici olarak dışarıdaki üreticilerden temin etmesi Osmaneli Belediyesini son derece rahatsız etti. Sorunu sür’atle çözmek ve patentli ürünümüzün,coğrafi işaretlemesini aldığımız tüm ürünlerle birlikte Osmaneli Belediyesi tesislerinde tekrar üretilmesi zorunluluk oldu. Tüm bu gelişmeler sonrası rahmetli Belediye Başkanımız Selahattin Çetintaş anısına ’Osmaneli Belediyesi Selahattin Çetintaş Yöresel Ürünler’ fabrikası kurarak ayva lokumunun yanı sıra, salça, makarna, tarhana, turşu, biber kurutma, reçel üretmek için harekete geçtik ve makine siparişlerini verdik. Belediyelerimizin lokum ihtiyaçlarını karşılayacak üretim tesislerini çok yakında hizmete girecek. Fabrika kuruluncaya kadar da halkımızın ve ziyaretçilerimizin bir süre daha sabretmeleri gerekir. Osmaneli ayvasından üretileceğimiz yeni ayva lokumlarının damak keyfine çok daha uygun tada sahip olacak" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.