Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Örnek Kaymakam

Ordu’nun Çamaş ilçesinde yardıma muhtaç, kendisine bakacak kimsesi bulunmayan, yalnız yaşayan ve günlük işlerini idame ettirebilecek durumda olmayan, yaşlı engelli ve kronik hastalığı bulunan vatandaşların evlerinin temizliği, yemekleri,...

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Örnek Kaymakam
Ordu’nun Çamaş ilçesinde yardıma muhtaç, kendisine bakacak kimsesi bulunmayan, yalnız yaşayan ve günlük işlerini idame ettirebilecek durumda olmayan, yaşlı engelli ve kronik hastalığı bulunan vatandaşların evlerinin temizliği, yemekleri, kişisel bakımları ve ilaç kullanımlarının takibi Kaymakamlık tarafından yapılıyor.
Çamaş Kaymakamlığı’nca hazırlanan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca desteklenen ‘Temiz Evim Projesi’ ile ilçede yardıma muhtaç, kendisine bakacak kimsesi bulunmayan, yalnız yaşayan ve günlük işlerini idame ettirebilecek durumda olmayan, yaşlı engelli ve kronik hastalığı bulunan vatandaşların evlerinin temizliği, yemekleri, kişisel bakımları ve ilaç kullanımlarının takibi yapılıyor.
Çamaş ilçesinde 30 ailenin yararlandığı “Temiz Evim Projesi” hakkında bilgi veren Kaymakam Hasan Gökpınar, Kaymakamlıkça hazırladıklarını ve ilçe de tespit ettikleri 65 yaş üstü yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara temizlik hizmeti verdiklerini belirtti.
AİLE SICAKLIĞI
Kaymakam Gökpınar, bu hizmet kapsamında ayrıca vatandaşların yemeklerini yaptıklarını, ilaçlarını dozunda ve düzenli olarak almalarını sağladıklarını da belirterek, şöyle konuştu: “Ödemeleri gereken faturalarının takibini yapıyoruz. Tüm bu hizmetleri hazırladığımız proje kapsamında vatandaşlarımıza ücretsiz olarak sunuyoruz. Projenin finansmanını Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünden sağladık. Yöremiz halkının çoğu gurbetçi. Çocukları diğer illerde çalışmak durumunda olan insanlar. Gurbette yaşayan vatandaşlarımızın anne babaları burada yapayalnız kalmış durumdalar. Proje kapsamında çalışan personellerimiz, burada yapayalnız durumda tek başına yaşayan vatandaşlarımıza aynı zamanda dostluk, arkadaşlık yapıyorlar. Onlarla birlikte sohbet ediyorlar, birlikte çay içiyorlar, yemek yiyorlar. Onlara aile sıcaklığını yaşatıyorlar. Bu mübarek Ramazan ayında amacına ulaşan, sosyal devlet ilkesini yansıtan bir proje olarak değerlendiriyoruz.”
Temiz Evim Projesi uygulanan aileler de projeden çok memnun ve mutlu olduklarını dile getirerek, “Allah razı olsun kaymakamımızdan, devletimizden. Bizler yaşı insanlarız, artık işlerimizi kendi başımıza yapamayacak duruma geldik. Bu proje sayesinde evlerimiz temizlik gördü. Yemeklerimiz yapılıyor. Hastalarımızın ilaçları düzenli olarak veriliyor. Projede görevli personeller bizim evladımız gibi. Onlar bakıyor bize. Allah hepsinden razı olsun” diye konuştular.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.