Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orman Yangınından Geriye Kömürleşmiş Hayvan Ölüsü Ve Yanan Evler Kaldı

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan bölgesi Seylemit Mahallesi’nde yangının ardından geriye kalanlar yürek burktu. Bir ağılda tam 40 koyun ve keçi yanarak telef olurken, etrafta çok sayıda kömürleşmiş kümes hayvanı ve kaplumbağaların...

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2016 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2016 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman Yangınından Geriye Kömürleşmiş Hayvan Ölüsü Ve Yanan Evler Kaldı
Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan bölgesi Seylemit Mahallesi’nde yangının ardından geriye kalanlar yürek burktu. Bir ağılda tam 40 koyun ve keçi yanarak telef olurken, etrafta çok sayıda kömürleşmiş kümes hayvanı ve kaplumbağaların olduğu görüldü.
Antalya’nın Kumluca ilçesinde 4 gün önce başlayan ve daha sonra Adrasan ve Olimpos tatil bölgelerine sıçrayan orman yangınında sadece bitki örtüsü zarar görmedi. Adrasan’da yangının ilk başladığı yerlerden biri olduğu öne sürülen Seylemit Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar dün bir anda çevrelerini saran alevlerin arasında kaldı. Birbirine yakın noktada duran geneli tek katlı 7 ev ormanlık alandan gelen alevlere teslim oldu, tamamen kullanılamaz hale geldi. Bir anda evleri alevler içinde kalan mahalle sakinleri ancak canını kurtarabildi. İnsanlar kaçıp kurtulurken, kümes hayvanları ve küçükbaş hayvanlar ise yanarak telef oldu. Bir ağılda 40 koyun ve keçi yanarak telef olurken, yanan hayvanlar adeta eriyerek yok oldu. Ayrıca çok sayıda kümes hayvanı ve kaplumbağalar da yanarak kömürleşti. Bunun yanı sıra çok sayıda nar ve portakal bahçesi de yandı.
“EN ÇOK YANAN HAYVANLARA ÜZÜLDÜM”
Yangının ardından ev sahipleri yanan evlerinin yanına gelerek gözü yaşlı bir şekilde çaresizce kayıplarını izledi. Bir anda yangının içinde kaldıklarını ve canlarını zor kurtardıklarını belirten Cemal Üras ve Nazmiye Üras çifti, “Bir anda yangının içinde kaldık, canımızı zor kurtardık. Askerler geldi bizi kurtardı. Evde eşimle birlikteydik denize götürdüler bizi. 17 tavuğum, 10 kovan arım, 1 keçim yandı. Kaplumbağalar da yandı. 7 ev bu hale geldi. Konteyner yapılacakmış bize onu bekliyoruz. Yaşayacak, kalacak yerimiz yok. En çok üzüldüğüm bütün eşyalarım ve en çok yanan hayvanlara üzüldüm. Kolay değil, bir yerin yandığında acısını sen bilirsin şu hayvanların haline bak” dedi.
CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara ve CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen de yangında zarar gören mahalle sakinlerinin yanına gelerek geçmiş olsun dileğinde bulundu. CHP’li Kara yaşanan olayla ilgili bir rapor hazırladıklarını belirterek “Çok kötü, çok acı bir durum. İnsanların hayvanları yanmış. İnsan eliyle olmuş gibi bir durum var. Biraz önce Erentepe’de insanların 3 defa dilekçe verdikleri ancak elektrik hatlarında değişim olmadığını gördük. Elektrik dağıtım şirketinin ihmalinin olduğunu düşünüyoruz. Bir rapor hazırlayacağız. TBMM’ye bir soru önergesi verdik bugün gündeme ulaştı. Olayın takipçisi olacağız. Toplamda 22 konut ve 3 ahırdan söz ediliyor. Ciddi bir sıkıntı durumu var” ifadelerine yer verdi.
Hamide ve Beytül Üras çifti ise gözü yaşlı bir şekilde birbirlerine sarılarak teselli bulmaya çalıştılar. Yangın anında evde olduğunu ve komşularının haber vermesiyle dışarı çıktığını belirten Hamide Üras, “İlk yangın çıktığında yangın var dedi komşular. Birden yangının ortasında kaldık. Hiçbir şeyimiz kalmadı. Akşam kızımızın evinde kaldık komşuda kaldık. Hayatımızı zor kurtardık” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.