Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orman Yangını Tatbikatı Gerçeği Aratmadı

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’nün orman yangınlarının söndürülmesinde yönetim ve müdahale etkinliğini artırmayı hedeflediği tatbikat gerçeği aratmadı.Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı yangın söndürme tatbikatı...

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’nün orman yangınlarının söndürülmesinde yönetim ve müdahale etkinliğini artırmayı hedeflediği tatbikat gerçeği aratmadı.
Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı yangın söndürme tatbikatı nefesleri kesti. Bursa’da çıkabilecek orman yangınlara erken müdahale edebilmek için Demirtaş bölgesinde düzenlenen yangın söndürme tatbikatı gerçeği aratmadı. Ekipler çam dallarından çıkarttıkları yangına derhal müdahale etti. Yangın kısa sürede başarılı çalışmayla söndürüldü. Teorik bilgileri alanda uygulamak üzere harekete geçen ekipler, hortum sermeden su tankerinin kendini yangından koruması kadar birçok konuyu başarı ile tamamladı. Yapılan tatbikatta 10 metre yükselen alevlerin arasına giren ekiplerden yaralananlara ise 112 Acil Servis müdahalede bulundu. Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, "Bu sene 100 yılın en sıcak mevsimi yaşanacağı söyleniyor. Bu konuda her seferinden daha dikkatli olmamız gerekiyor. Yaz ayına girdiğimiz bugünlerde orman yangını yönünden tehlikeler çoğalıyor. Bundan dolayı ekiplerimize tatbikat düzenledik. 4 cephede büyük bir yangın çıkması halinde nasıl müdahale edeceğimizi, nasıl haberleşme yapacağımızı arkadaşlarımızla birlikte uygulamalı olarak değerlendirdik. Bundan gaye çalışanlarımızın, işçilerimizin orman yangını çıkması durumunda anında müdahale edebilmesini sağlamasıdır. Yangın bir felaket, çıktığı zaman panik oluşuyor. İyi bir planlama yapmazsanız sıkıntılarda beraberinde geliyor" dedi.
Çoşkun, “Orman yangınları, ormanları tehdit eden çok önemli konu, biz bunların önüne geçmek için öncelikle önleyici tedbirler alıyoruz. Örnek olarak, 100 okulda orman mühendislerimiz eğitim verdi. Orman yangınlarının yüzde 97 insan eliyle çıkıyor. Dolayısıyla insanlarımızın özellikle yaz aylarında orman yangınlarına karşı çok hassas olmalarını, piknik yapacaklarsa orman idaremizce belediyelere ve köylere tahsis edilen piknik yerlerine pikniklerini yapmalarını istiyoruz. Ayrıca herhangi bir duman veya yangın görürlerse ücretsiz telefonumuz olan yangın ihbar hattı ALO 177 aramalarını vatandaşlarımızdan istiyoruz" diye konuştu.
Bursa’da 33 gözetme kulesi olduğunu ifade eden Çoşkun, “20 ilk müdahale aracı, 39 oramn itfaiyesi, 12 su ikmal aracı, 8 dozer, 7 grayder ve 422 yangın söndürme ekibi ile anında müdahaleye hazırız. Yukarıdan müdahale için ise 1 ay içerisinde yangın helikopteri Bursa’da hazır olacak” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.