Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tabiatı destekleme çalışmalarına devam ediyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “2015 yılında 97 bin 200 adet keklik ve sülün üreterek, tabiata saldık. 2016 yılı içinde de 85 bin adet kanatlı yaban hayvanı üretip tabiata salmayı planlamıştık. Ancak bu yıl üretilen keklik...

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2016 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2016 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tabiatı destekleme çalışmalarına devam ediyor
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “2015 yılında 97 bin 200 adet keklik ve sülün üreterek, tabiata saldık. 2016 yılı içinde de 85 bin adet kanatlı yaban hayvanı üretip tabiata salmayı planlamıştık. Ancak bu yıl üretilen keklik ve sülün sayımız 102 bin 600 oldu” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü yaban hayvanlarının yaşam ortamlarıyla birlikte korunması maksadıyla etkin bir şekilde tabiatı destekleme çalışmalarına devam ediyor. Yürütülen çalışmalar neticesinde bu yıl 102 bin 600 adet keklik ve sülün üretilerek tabiata salındı. Ülkemizde hizmet veren 8 adet kanatlı hayvan üretim merkezi olduğunu belirten Bakan Eroğlu “2015 yılında 97 bin 200 adet keklik ve sülün üreterek, tabiata saldık. 2016 yılı içinde de 85 bin adet kanatlı yaban hayvanı üretip tabiata salmayı planlamıştık. Ancak bu yıl üretilen keklik ve sülün sayımız 102 bin 600 oldu. Böylece hedef sayımızı bir hayli aşmış olduk. Bu olumlu gelişmeler tabiatın desteklenmesi için de oldukça önemli” diye konuştu. Bakan Eroğlu, ülkemiz tabiatında geniş bir yaşam alanına sahip keklik ve sülünlerin tarım ürünlerinde ve ağaçlarda görülen zararlılarla mücadelede etkin bir rol üstlenerek, zararlılarla biyolojik mücadele yapılmasında tabiata büyük fayda sağlayacağını ifade etti.
“Yaban Hayatını Destekliyoruz”
Bilinçsiz ve aşırı tarım ilacı kullanılması neticesinde kanatlı yaban hayvanlarının yaşam alanlarının bozulduğunun altını çizen Bakan Eroğlu, “Bilinçsiz ve kaçak avlanma sonucunda kanatlı yaban hayvanlarının popülasyonlarında önemli azalmalar görüldü, bazı türlerin nesli tehdit altına girdi. Bakanlık olarak yaban hayatının korunması, geliştirilmesi, bu alanlardan şuurlu, planlı faydalanılması, sürdürülebilir bir yönetim anlayışı ile gelecek nesillere intikalinin sağlanması için hassasiyet gösteriyoruz. Bizler kanatlı ve memeli yaban hayvanı üretip uygun yaşam ortamlarına salmak suretiyle yaban hayatını destekliyoruz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.