Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: “Arıcılığı geliştirmek için her türlü desteğe hazırız”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu “Arıcılığı geliştirmek için her türlü desteğe hazırız. Bu kapsamda arıcılardan kovan başına aldığımız ücret tarifesini de kaldırdık” dedi.Arıcılığa ve bal üretimine verdiği desteklerle...

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2016 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2016 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu “Arıcılığı geliştirmek için her türlü desteğe hazırız. Bu kapsamda arıcılardan kovan başına aldığımız ücret tarifesini de kaldırdık” dedi.
Arıcılığa ve bal üretimine verdiği desteklerle önemli işlere imza atan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Arıcılığın Desteklenmesi Genelgesi’nin ilgili maddeleri uyarınca arıcılardan kovan başına alınan ücreti kaldırdı.
“2016 Yılı ücret tarifesini kaldırdık”
Korunan alanlarda arıcılık faaliyeti için belirlenen 2016 yılı ücret tarifesini kaldırdıklarını ifade eden Veysel Eroğlu , “Arıcılığın ve bal üretiminin desteklenmesi, biyolojik çeşitliliğin korunması, gıda güvenliğinin sağlanması, kırsal kalkınmanın desteklenmesi maksadıyla uygun görünen alanlarda izin verilecek arıcılık faaliyetleri için 2016 yılı için belirlenen kovan başına aylık 1 TL’lik ücreti kaldırdık” dedi.
Genelge uyarınca “Tabiatı Koruma Alanları ve Milli Parkların mutlak koruma bölgeleri dışında kalan alanlarda ve Özel Çevre Koruma Alanları ile diğer korunan alanlara konulacak arı kovanları için, Uzun Devreli Gelişme Planları’nda aksine bir hüküm yer almadıkça ve idarece istenen belgelerin tanzimini müteakip arı kovanları konulabilecek ve bu kovanlar için herhangi bir ücret istenmeyecektir” hükmü yer alıyor.
“Arıcılığı geliştirmek için her türlü desteğe hazırız”
Türkiye’nin sahip olduğu kovan varlığı ile dünya genelinde üst sıralarda yer aldığını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, “Bakanlık olarak arıcılığı geliştirmek için her türlü desteğe hazırız. Bu işin birçok faydası bulunduğu gibi arıcılık aynı zamanda biyolojik çeşitliliğimizin korunması ve gelecek nesillere aktarılmasında, sürdürülebilir gıda güvenliği ve aynı zamanda topraklarımızın büyük bir kısmını tehdit eden erozyonun önlenmesi bakımından çok önemli bir faaliyettir” değerlendirmesinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.