Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Örgütten Kaçan Teröristten Çağrı:

Yüksekova’da teslim olan bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, terör örgütü mensubu gençlere çağrıda bulunanarak, "Hiçbir şey çözüm değil resmen insanları kullanıyorlar, herkese tavsiyfemdir, herkes gelsin teslim olsun, gittiğimiz...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 08:24
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 08:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yüksekova’da teslim olan bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, terör örgütü mensubu gençlere çağrıda bulunanarak, "Hiçbir şey çözüm değil resmen insanları kullanıyorlar, herkese tavsiyfemdir, herkes gelsin teslim olsun, gittiğimiz yol yol değil" dedi.
Yüksekova’da bölücü terör örgütünden kaçarak teslim olan bir terörist yaşadıklarını güvenlik güçlerine anlattı. 1 Mart’ta Yüksekova’ya geldiğini belirtin terörist, "Yani ailemden dolayı istemedim, biraz beni tanıdılar. Mahallede yanıma geldiler, konuştular. Silah vermediler bana silahım hazır sokağa çıkma yasağı ilan ettikten sonra söylediler. Yani silahlarınızı vereceğiz. Silahları verdik o gece zaten çatışma başladı, hiç korkudan bir yerden çıkamadım zaten evdeydim. Sonra kaçmak yolunu denedim kaçamadım. Yalnız bırakmadılar beni. Öğrendiler kaçtığımı onun için yalnız bırakmadılar. Önce kaçacaktım öbür gün denedim beni yanından ayırmadı. Ben de diğer yere gittim elbiselerimi değiştirdim. Kaçma yolunu denedim. Oradan 155’i 4 defa aradım dedim. Ben sivilim evde kalmışım geri gelmek istiyorum beni gönder, gittim teslim oldum" ifadesini kullandı.
Hiçbir şey çözüm olmadığını söyleyen terörist şu çağrıda bulundu, "Resmen insanı kullanıyorlar. Yani herkese tavsiyemdir herkes gelsin teslim olsun. Ben istiyorum ki oradaki gençler hepsinin teslim olmasını istiyorum. Yani gittiğimiz yol yol değildir. Olan yine bize oldu. Onun için herkesin teslim olmasını istiyorum. Bana insan gibi davrandılar muamele yaptılar. Her şeyimi aldım içtim, yedim hiçbir sıkıntı yok. Terör örgütü mesela ben kaçmadan önce bana diyorlardı, sen gidince seni öldürecekler. Bence öldürmeyecekler ben geldim teslim oldum. Hiçbiri bana öldürmediler.
Ben kaçarken 155’i 4 defa aradım teslim olma bir vatandaş olarak evde kaldığımı söyledim. Bana dediler beyaz bir bayrak bul montunu aç buraya doğru gel. Ben de beyaz bir bayrak aldım, montumu açtım oraya doğru gittim. Oraya giderken beni tespit ettiler terörle ilgili bir şeyim olduğunu öğrendiler oradan emniyete getirdiler." (BC -
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.