Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orgeneral Akar, Pakistan’a Resmi Ziyarette Bulundu

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar Pakistan Genelkurmay Başkanı Reşad Mahmud’un daveti üzerine Pakistan’a resmî bir ziyarette bulundu.Orgeneral Akar, Pakistan ziyaretinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Rahil Şerif’i, Pakistan Milli...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orgeneral Akar, Pakistan’a Resmi Ziyarette Bulundu
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar Pakistan Genelkurmay Başkanı Reşad Mahmud’un daveti üzerine Pakistan’a resmî bir ziyarette bulundu.
Orgeneral Akar, Pakistan ziyaretinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Rahil Şerif’i, Pakistan Milli Güvenlik Akademisini, Türkiye’nin İslamabad Büyükelçisi Sadık Girgin’i ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Büyükelçisi Ali Santel’i de ziyaret etti. Akar, yaptığı ikili görüşmelerde Türkiye ile Pakistan arasındaki ilişkilere değinerek şu açıklamada bulundu:
“Lahor’da yaşanan son terör saldırılarından dolayı tüm Türk Silahlı Kuvvetleri personeli adına taziyelerimizi ve üzüntülerimizi iletmek isterim. Türkiye ve Pakistan zor günlerinde hep birbirinin yanında ve dayanışma içinde olmuştur. Pakistan ve Türkiye arasında derin tarihi ve kültürel bağlar vardır. Her iki ülke de birbirinin keder ve sevinçlerini paylaşmış, ortak hak ve menfaatlerini gözetmiştir. Pakistan bizim için dost ve kardeş ülkedir. Bundan sonra da böyle kalmaya devam edecektir. Ayrıca topraklarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağının dalgalanıyor olması itibarıyla da Pakistan ile kardeşliğimizin yakın tarihimizde ayrı bir yeri vardır. Hem siyasi hem de askerî boyutu ile iki ülke arasındaki ilişkiler mükemmel seviyededir. Her alanda daha da geliştirilmelidir. Savunma sanayi alanında işbirliğinin geliştirilmesini ve ortak üretim yapılmasını, teröristle mücadele ve askeri eğitim konularında bilgi ve tecrübe paylaşımının artırılmasını, ortak tatbikatlar ve personel değişimine daha da kapsamlı bir şekilde devam edilmesini hedefliyoruz”.
Ayrıca, Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin tarafından Orgeneral Akar’a Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda icra edilen törenle “Pakistan Nişan-ı İmtiyaz Madalyası” tevdi edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.