Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Organları bağışlanan demokrasi şehidinin annesi: “Hayat verdik, çok iyi yaptık”

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit edilenlerin en genci olarak kayda geçen ve organları ailesi tarafından bağışlanan 15 yaşındaki Halil İbrahim Yıldırım’ın annesi Gazel Yıldırım’a plaket verildi.15...

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2016 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2016 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit edilenlerin en genci olarak kayda geçen ve organları ailesi tarafından bağışlanan 15 yaşındaki Halil İbrahim Yıldırım’ın annesi Gazel Yıldırım’a plaket verildi.
15 Temmuz gecesi FETÖ’nün düzenlediği darbe girişimine karşı Bayrampaşa’da babası Bahattin Yıldırım ile birlikte sokağa çıkan 15 yaşındaki Halil İbrahim Yıldırım, başına isabet eden kurşunla ağır yaralanmıştı. Çevredeki vatandaşların yardımı ile önce Bayrampaşa Devlet Hastanesine, oradan da Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Yıldırım, tüm müdahalelere rağmen şehit olmuştu. 15 yaşında demokrasi şehidi olan Yıldırım’ın karaciğeri ve iki böbreği ailesinin aldığı kararla bağışlandı.
3-9 Kasım Organ Bağış Haftası dolayısıyla Bakırköy Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği tarafından Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenen törende 15 yaşındaki demokrasi şehidinin annesi Gazel Yıldırım’a plaket verildi. Törene konuşmacı olarak katılan Organ ve Doku Nakli Marmara Bölge Sorumlusu Dr. Ali Demirel, Türkiye’de organ nakli bekleyen çok sayıda insanın olduğunu ve organ nakli beklemenin çok zor bir durum olduğunu söyledi.
“6 yıldır bir kez bile aranmadım”
6 yıldır diyaliz hastası olan ve organ nakli bekleyen Arzu Selçuk ise, yaşadığı zorlu dönemleri törene katılanlara anlattı. 6 yıl boyunca her gün diyaliz makinesine bağlandığını ifade eden Selçuk, “6 yıldan bu yana her gün makineye bağlanarak hayatımı sürdürüyorum. İlk zamanlar makineye bağlanma sürem 8 saat ile başladı ve çalışabiliyordum. Daha sonraları bu 10 saate ve 12 saate çıktı. Tabi ki hayatım daha da zorlaştı ve işi bırakmak zorunda kaldım. Ben 6 senedir nakil sırasındayım. Maalesef bugüne kadar bir kere bile aranmadım. Biliyorum ki daha uzun süre bekleyen hasta arkadaşlarım da var” dedi.
Kürsüye son olarak demokrasi şehidi Halil İbrahim Yıldırım’ın annesi Gazel Yıldırım çıktı. Konuşmakta zorluk çeken Yıldırım, eşiyle birlikte aldığı bağış kararıyla çok güzel bir şey yaptıklarını söyledi. Konuşmaların ardından şehidin annesine hastane yönetimi tarafından plaket takdim edildi. Çiçek ise şehidin en küçük kardeşi olan 3 yaşındaki Muhammed Talha’ya verildi.
Program sonunda basın mensuplarına açıklama yapan şehidin annesi Gazel Yıldırım, “Herkesin yapmasını istiyorum. Anne baba için çok zor bir karar. Genç bir evladını kaybediyorsun. Ama diğer yandan düşünüyorsun ki toprağın altında çürüyeceğine başkaları yaşasın. Hayat verdik, çok iyi yaptık. Keşke herkes bizim gibi yapsa. Çok iyi bir iş yaptığımızı düşünüyoruz biz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.