Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Organları 5 kişiye umut oldu

Balıkesir-Susurluk karayolunda geçirdiği kaza sonucunda hastanede beyin ölümü gerçekleşen 60 yaşındaki Mustafa Kızılca’nın organları 5 kişiye umut oldu.Balıkesir-Susurluk karayolunda bir benzinlikte kamyonun çarpması sonucu ağır şekilde...

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2016 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2016 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir-Susurluk karayolunda geçirdiği kaza sonucunda hastanede beyin ölümü gerçekleşen 60 yaşındaki Mustafa Kızılca’nın organları 5 kişiye umut oldu.
Balıkesir-Susurluk karayolunda bir benzinlikte kamyonun çarpması sonucu ağır şekilde yaralanarak kaldırıldığı Balıkesir Devlet Hastanesi’nde yoğun bakıma alınan 60 yaşındaki Mustafa Kızılca’nın önceki gece beyin ölümü gerçekleşti. Aile görüşmesi için vakit kaybetmeden harekete geçen Balıkesir Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Mehmet Suluoğlu ve Koordinatör Yardımcısı Hemşire Emine Ekinci, aile ile görüşerek organların bağışlanmasını sağladı.
Balıkesir Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatör Yardımcısı Hemşire Emine Dursun Ekinci organ bağışının gerçekten ulvi bir görev olduğunun altını çizerek, "Merhumun ailesine buradan anlayışları, böyle bir işe imza attıkları ve insanlara örnek oldukları için teşekkür ediyoruz. Herkesin bugün yaşarken, organ bağışı ile ilgili fikirlerini aileleri ile paylaşmaya davet ediyorum. İnsanların beyin ölümü gerçekleştikten sonra aile görüşmesi esnasındaki en büyük sıkıntıları acaba yaşarken, ister miydi sorusuna cevap aramak oluyor. Birçoğu bu yüzden organ bağışını kabul etmeye biliyor” dedi.
Gerçekleştirilen başarılı operasyonun ardından merhumun 2 böbreği Bursa Acıbadem Hastanesine yollanırken, yine Bursa Uludağ Üniversitesi’nden gelen ekip ise 1 karaciğer ile 2 korneayı alarak Bursa’ya döndü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.