Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Organ nakliyle öğretmenlik hayaline bir adım daha yaklaştı

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde organ nakliyle hayata tutunan hastaları ziyaret etti. Ailesi, kalp nakliyle yeni bir hayata başlayan öğretmen adayı 23 yaşındaki Ercan Özkan’ın öğretmenlik hayalini gerçekleştirebilecek olmasının mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2018 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2018 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde organ nakliyle hayata tutunan hastaları ziyaret etti. Ailesi, kalp nakliyle yeni bir hayata başlayan öğretmen adayı 23 yaşındaki Ercan Özkan’ın öğretmenlik hayalini gerçekleştirebilecek olmasının mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, akademik ve idari faaliyetlerin yanı sıra sık sık hasta ziyaretlerinde bulunuyor. Prof. Dr. Budak, kalp nakli olan 23 yaşındaki Ercan Özkan’ı ziyaret etti. Ailesiyle Çanakkale’de yaşayan ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü mezunu olan Özkan’ın yakınları, genç öğretmen adayının öğretmenlik hayalini gerçekleştirebilecek olmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Hastayla ilgili bilgi alan Prof. Dr. Budak, nakli gerçekleştiren ekibi kutlarken aileye de geçmiş olsun dileklerini iletti. Özkan ailesi, Rektör Budak’a teşekkür etti.

Yeni bir hayata başlıyor

EÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı aynı zamanda Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olan Prof. Dr. Mustafa Özbaran öncülüğünde Prof. Dr. Tahir Yağdı, Prof. Dr. Çağatay Engin ve Op. Dr. Pelin Öztürk’ün de aralarında bulunduğu ekip, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen bir kişinin bağışlanan kalbini 4,5 saat süren başarılı bir ameliyatla Ercan Özkan’a nakletti. Daha önce aynı hastaya kalp destek cihazı taktığını belirten Prof. Dr. Özbaran, "Destek cihazı geçici süre için yeterli olan bir tedavi yöntemiydi. Aslında kalp nakli gerekiyordu. Uygun olan kalbi beklemek için zaman kazanmış olduk. Ona uygun kalp de perşembe günü sabaha karşı çıktı. Başarılı bir operasyon sonucu kalp naklini gerçekleştirdik. Bugün solunum cihazından çıktı. Durumu gayet iyi, yeni kalbiyle yeni bir yaşantıya başlayacak. Artık istediği gibi her şeyi yapabilecek. Organ bağışı verilebilecek en kutsal hediye. Çünkü bir yaşam bağışlıyorsunuz" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Budak’a teşekkür

Organ naklinin çok kişinin birlikte yürütebildiği bir program olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Özbaran, "Çok güzel bir orkestra olabilirsiniz ama orkestra şefiniz iyi değilse o orkestradan bir ses gelmez. Rektör Hocamız organ bağışına çok önem veriyor. Tıp dışı kökenli olmasına rağmen çok duyarlı, organ bağışına ciddi önem veriyor. Rektör hocamızın ziyareti bizim motivasyonumuz açısından çok önemliydi. En üst düzey idari amirin hastayı ziyareti hem bizim hem de aile için çok naif bir hareket" dedi.

Akciğer nakli sonrası hızla sağlığına kavuşuyor

Prof. Dr. Budak, EÜ Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahi Anabilim Dalı’nda tedavi gören ve kısa süre önce yapılan akciğer nakliyle sağlığına kavuşan 47 yaşındaki Mustafa Yüksel’i ziyaret etti. Evli ve iki çocuk babası Yüksel ile eşi Sultan Yüksel (39), Prof. Dr. Budak’a sağlanan kaliteli hizmetten dolayı teşekkür etti. EÜ Tıp Fakültesinin çalışmalarıyla dünya çapında adını duyurduğunu söyleyen Prof. Dr. Budak, "Maşallah iyisiniz, sağlığınıza kavuşmanıza çok sevindik. Tıp Fakültemiz bu hafta dünya çapında ödül aldı. Çok başarılı hocalarımız var ve akademik kadromuzla gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.